Η ΒΙΟΚΕΡΑΛ ΖΗΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Ανοικτή επιστολή προς το δήμαρχο Λαρισαίων με την οποία εκφράζει φόβους για το περιβάλλον, τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και για τα περιουσιακά στοιχεία, που κινδυνεύουν εξαιτίας της φωτιάς που συνεχίζει να καίει σε χώρο φύλαξης εναλλακτικού καυσίμου στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης,, απέστειλε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Βιοκεράλ – ΤΕΡΡΑ Α.Ε. Φ. Σαπουνάς,

ο οποίος ζητά και απαντήσεις από τον κ. Καλογιάννη για ισχυρισμούς που εξέφρασε περί εμποδίων από την πλευρά της εταιρείας στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς.

Αναλυτικά στην επιστολή τονίζονται τα παρακάτω:

“Κύριε Δήμαρχε Λαρισαίων ,
Συνεχίζουμε να εκφράζουμε την αγωνία μας για την πρόχειρη αλλά και την με επικίνδυνο τρόπο αντιμετώπιση της πυρκαγιάς , σε απόθεμα εναλλακτικού καυσίμου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας μας .

Επικίνδυνο τρόπο γιατί αφενός συνεχίζεται η πυρκαγιά με τις συνέπειες στο περιβάλλον και την υγεία , αφετέρου καταστρέφεται περιουσία της εταιρείας .

Το χειρότερο και επονείδιστο όμως όλων ,  είναι η παραπληροφόρηση η οποία συντηρείται στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα μαζικής ενημέρωσης , για τις προθέσεις της εταιρείας μας.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και την προστασία της αντικειμενικότητας , παρακαλούμε κύριε Δήμαρχε , να μας ενημερώσετε με ποιόν τρόπο και ποιος εκπρόσωπος της εταιρείας μας «…αντέδρασε στη συνδρομή του Δήμου Λαρισαίων με χωματουργικά μηχανήματα , ζητώντας την απομάκρυνση τους από την επιχείρηση» .

Είμαστε πεπεισμένοι ότι « οι κύκλοι » οι οποίοι επέτυχαν την παραμονή της σφράγισης επί τετραετίας των αποθηκευμένων εναλλακτικών καυσίμων , αδιαφορώντας για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και των κατοίκων  , την αποσόβηση του περιβαλλοντικού κινδύνου της ευρύτερης περιοχής και τη διατήρηση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας , δεν θα βρουν κατάλυμα στη Δημοτική αρχή της Λάρισας .

Με εκτίμηση

Φίλιππος Γ. Σαπουνάς”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ