Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ: ΑΠΟ ΤΑ ΖΑΠΠΕΙΑ ΣΤΗ ΖΑΜΠΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Μέγκα» βρέθηκε τη Δευτέρα 8 Ιουνίου ο βουλευτής Λάρισας με το Ποτάμι, κ. Κωνσταντίνος Μπαργιώτας.  Σχολιάζοντας τη στάση της Προέδρου της Βουλής ανέφερε «έχουμε μια Πρόεδρο που έχει σαφή χαρακτηριστικά και πολιτική προσωπική ατζέντα. Αυτό είναι ένα μείζον πρόβλημα της δημοκρατίας».  Σε σχέση με την πορεία της διαπραγμάτευσης ο κ. Μπαργιώτας ανέφερε

«όπως προσφυώς αναφέρθηκε στα social media, από τα Ζάππεια στη Ζάμπια έχουμε χάσει πέντε χρόνια, καθώς μείναμε εγκλωβισμένοι στη στείρα λογική των αντιμνημονιακών διλημμάτων. Οι μορφές λαϊκισμού που προτείνονταν ως εναλλακτικές μορφές σωτηρίας χωρίς μέτρα και θυσίες έχουν πλέον συντριφθεί από την πραγματικότητα. Στην ίδια λογική συντρίβεται και η σύμπραξη της δεξιάς με την αριστερά με κοινό παρονομαστή των δύο, τον εθνικολαϊκισμό και τις υπερβολικές, μη ρεαλιστικές προτάσεις».

Κόντρα στην παλαιοκομματική λογική το Ποτάμι έκανε εντελώς διαφορετική προσέγγιση, δηλώνοντας χωρίς περιστροφές πως θα στηρίξει επί της αρχής μια πρόταση που θα κρατά την Ελλάδα στον στενό πυρήνα της ευρωζώνης. Όπως ανέφερε ο βουλευτής «μια συμφωνία που αποδεικνύει τη μεταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ από την λογική του αντιμνημονίου στη λογική του νεομνημονίου». Κλείνοντας, ο κ. Μπαργιώτας  υπενθύμισε πως ως χώρα πρέπει επιτέλους να δούμε τα του οίκου μας και να συμφωνήσουμε σε εθνικό επίπεδο για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη το κράτος μας και δεν έχουν καταφέρει να γίνουν πράξη τα χρόνια των Μνημονίων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ