ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

«Μεγάλη ευθύνη για όλο αυτό που ζούμε, έχει και το πολιτικό σύστημα. Και αν κάτι θα πρέπει να αλλάξει άμεσα, αυτό είναι να αρχίσει να μιλάει με τη γλώσσα της αλήθειας, όσο σκληρό κι αν χρειαστεί να είναι κάτι τέτοιο.  Μόνο έτσι μπορούμε να διορθώσουμε  τα λάθη που μας οδήγησαν εδώ».

Με τα λόγια αυτά από το Μεταξοχώρι Αγιάς, όπου βρέθηκε με αφορμή τη γιορτή κερασίου, απευθύνθηκε στην κυβέρνηση ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ κ. Χρηστος Κέλλας, ο οποίος έκανε τρεις παρατηρήσεις μείζονος σημασίας για τους καλλιεργητές και τα προϊόντα της περιοχής,

«Δεν θέλω να χαλάσω την εορταστική διάθεση και να μιλήσω πολιτικά, όμως θέλω επιγραμματικά να εστιάσω σε τρία σημεία και εύχομαι η νέα Κυβέρνηση να τα ακούσει προσεκτικά:

Πρώτον, να σταματήσουν να βάζουν άλλο χέρι στα αποθεματικά του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ. Είναι χρήματα των αγροτών, είναι για τις αποζημιώσεις τους, τα πληρώνουν οι ίδιοι και δεν έχει κανείς το δικαίωμα να τα χρησιμοποιεί για να μπαλώσει τρύπες που δημιουργούν οι πολιτικές του.

Δεύτερον,  οφείλει να επανεξετάσει το πλαίσιο για την άδεια παραμονής σε αλλοδαπούς εποχικούς εργάτες γης. Τα πρόστιμα είναι εξοντωτικά και ασφαλώς δεν φταίνε οι αγρότες για το νομοθετικό κενό που υπάρχει. Είναι ένα θέμα που το έφερα στη βουλή εδώ και ένα χρόνο και ελπίζω να επιλυθεί από τη νέα Κυβέρνηση και θα είμαι ο πρώτος που θα το επικροτήσω.

Και τρίτον, είναι τουλάχιστον προκλητικό να λέει ο αρμόδιος Υπουργός ότι οι μηλοπαραγωγοί της Αγιάς δεν δικαιούνται αποζημίωση γιατί τα στοιχεία των εξαγωγών έδειξαν αυξημένη κινητικότητα. Ασφαλώς και τα μήλα εξάχθηκαν, αλλά με τόσο εξευτελιστικές τιμές που δικαιούνται την deminimis αποζημίωση, όπως ορθά η προηγούμενη Κυβέρνηση την είχε δώσει και στους ροδακινοπαραγωγούς», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κέλλας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ