ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Γ. ΜΑΝΩΛΗ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗΣ

Αν και βρίσκεται εκτός Ν. Λάρισας για προσωπικούς λόγους, άμεση ήταν η κινητοποίηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Τεμπών κ. Γιώργου  Μανώλη στο θέμα ζημιών μετά την πρωινή έντονη χαλαζόπτωση στην ευρύτερη περιοχή Μακρυχωρίου, με αποτέλεσμα να βρεθούν σε απόγνωση οι παραγωγοί προϊόντων που βρίσκονταν στο στάδιο της συγκομιδής όπως τα βερίκοκα, τα καρπούζια και τα δημητριακά που δεν αλωνίστηκαν ακόμη.

Ήρθε αμέσως σε επαφή με παραγωγούς και χαρακτηριστικό της έκτασης ζημιάς είναι η απάντηση που έδωσε παραγωγός καρπουζιών, “κ. Μανώλη ξεμποστανιάσαμε σε μία ώρα, τελειώσαμε πάμε για διακοπές”

Ο κ. Γιώργος Μανώλης επικοινώνησε αμέσως με τον Προϊστάμενο του Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου Τεμπών κ. Σπύρο Μπετχαβέ και ενημερώθηκε ότι θα γίνει αναγγελία ζημιάς στον ΕΛΓΑ, στη συνέχεια και εντός 15/ημέρου θα πρέπει οι παραγωγοί να καταθέσουν τις δηλώσεις ζημιάς. Επίσης αύριο Παρασκευή ή τη Δευτέρα θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές κλιμάκιο του ΕΛΓΑ Λάρισας με επικεφαλής τον επόπτη του Ν. Λάρισας κ. Σπυρόπουλο.

Τέλος ο κ. Γιώργος Μανώλης, αναφέρει ότι ο ΕΛΓΑ  πρέπει να τρέξει τις διαδικασίες αποζημιώσεων γρήγορα διότι οι παραγωγοί καρπουζιού, έχουν επιβαρυνθεί με το κόστος παραγωγής το οποίο είναι από τα ψηλότερα κόστη παραγωγής και ενώ ήταν έτοιμοι  να εισπράξουν τους κόπους τους, ήρθε η σημερινή χαλαζόπτωση και τους έκανε “νοικοκυραίους”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ