ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΜΕ ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μεταξύ διευρυμένου ΠΥΣΠΕ και Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης πηγαινοέρχεται η απόφαση ορισμού της διευθύντριας δημοτικού σχολείου σε περιφερειακό δήμο του νομού, αφού όπως μαθαίνουμε υπάρχει σημαντικό πρόβλημα ερμηνείας του νόμου για τα προσόντα που θα πρέπει να έχει κάποιος εκπαιδευτικός ώστε να διεκδικήσει τη θέση του διευθυντή.

Πιο συγκεκριμένα στην περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης, με δεδομένο ότι η εν λόγω εκπαιδευτικός δεν έχει συμπληρώσει 8 χρόνια διδακτικής υπηρεσίας, θεωρούν ότι κακώς ορίστηκε διευθύντρια από το διευρυμένο ΠΥΣΠΕ από τη στιγμή που υπάρχει στο σχολείο άλλος εκπαιδευτικός με διδακτική υπηρεσία μεγαλύτερη των 8 χρόνων έστω και αν δεν έκανε αίτηση να γίνει διευθυντής.

Από την πλευρά του το διευρυμένο ΠΥΣΠΕ θεωρεί ότι καλώς προχώρησε στον ορισμό της εν λόγω εκπαιδευτικού ως διευθύντριας αφού δεν υπήρξε άλλος ενδιαφερόμενος στο σχολείο.

Τώρα πλέον με δεδομένο ότι η περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης επέστρεψε για δεύτερη φορά ως μη αποδεκτή την απόφαση του διευρυμένου ΠΥΣΠΕ το λόγο θα έχει η νομική υπηρεσία του υπουργείου στην οποία όπως μαθαίνουμε αναμένεται να απευθυνθεί η διεύθυνση α/βαθμιας εκπαίδευσης του νομού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ