ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΖΗΤΑ Η ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Με επιστολή της προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου, “Δράση Πολιτών” ζητά την άμεση σύγκληση του οργάνου για να συζητηθεί το θέμα του δημοψηφίσματος. Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

“Κυρία Πρόεδρε,

Το μέγιστο διακύβευμα στο δημοψήφισμα της  5ης  Ιουλίου 2015, επί του οποίου θα πρέπει να πάρουν θέση οι Έλληνες πολίτες, είναι ουσιαστικά η παραμονή ή μη της χώρας στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ενώπιον του διλήμματος αυτού, που είναι κομβικής σημασίας για τον κοινωνικό, οικονομικό και γεωπολιτικό προσανατολισμό της χώρας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να είναι σιωπηλή. Αντιθέτως, η Τ.Α., την ώρα που διακυβεύονται ύψιστα και ζωτικά συμφέροντα των δημοτών, αλλά και της ίδιας ως κοινωνικοπολιτικού θεσμού και βάθρου της Δημοκρατίας,  πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση και να δώσει τα εναύσματα ενός γόνιμου προβληματισμού επί του διλήμματος του επερχομένου δημοψηφίσματος στο επίπεδο των τοπικών κοινωνιών. Εξάλλου, βάσει της κείμενης νομοθεσίας περί δημοψηφισμάτων συγκροτούνται Επιτροπές Υποστήριξης της μιας ή της άλλης άποψης ή επιλογής που καλείται με το δημοψήφισμα να πάρει ο πολίτης, στις οποίες Επιτροπές δύνανται να ενταχθούν και οι Δήμοι, μετά από αποφάσεις των οικείων Δημοτικών Συμβουλίων, ως συλλογικοί φορείς διατύπωσης γνώμης.

Τούτων δοθέντων, η ‘’Δράση Πολιτών’’ αιτείται έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου με θέμα: 1)Ψήφισμα για τη παραμονή ή μη της Ελλάδας στο ευρώ και στην Ευρώπη και 2) Απόφαση για τη συμμετοχή του Δήμου Τυρνάβου στην Επιτροπή Υποστήριξης του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ.”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ