ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ

Δεν χρειάστηκε να περάσουν ούτε 48 ώρες, από την ημέρα που οι πολιτικοί αρχηγοί κάθισαν στο ίδιο τραπέζι και φάνηκε ότι βρήκαν μία κοινή συνισταμένη, ενόψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων για το μέλλον της χώρας, για να αποδειχθεί ότι η συναίνεση και η εξυπηρέτηση του συμφέροντος της χώρας είναι όνειρο θερινής νύχτας.

Δυστυχώς και ενώ η χώρα βρίσκεται στη φάση των πιο κρίσιμων διαπραγματεύσεων, που θα κρίνουν την από εδώ και πέρα πορεία της, οι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που έδειχναν να συμφωνούν σε μια κοινή γραμμή ενόψει διαπραγμάτευσης, από το βράδυ της Τρίτης ξεσπάθωσαν.

Και αντί να στηρίξουν τον πρωθυπουργό στις προσπάθειές του, που μπορεί και να έχουν λάθη και αστοχίες, άρχισαν να σκάβουν το έδαφος κάτω από τα πόδια του.

Πρώτος από όλους ο προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ Β. Μεϊμαράκης, ο οποίος φαίνεται ότι δεν άντεξε την πολύ συναίνεση και άρχισε να εκστομίζει ύβρεις, απειλές και ειρωνεία κατά του πρωθυπουργού, χωρίς μέχρι σήμερα το πρωί να βρει και να πει κάτι για την αήθη επίθεση που εξαπέλυσε κατά του κ. Τσίπρα, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του Λαϊκού Κόμματος, της οποίας μέλος είναι και η ΝΔ, χθες στο ευρωκοινοβούλιο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η κ. Γεννηματά, η οποία κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύει ότι είναι ελάχιστη για ένα ηγηθεί ενός χώρου όπως είναι η κεντροαριστερά, και θα πρέπει να συνηθίζει στην ιδέα ότι θα είναι πρόεδρος ενός κόμματος που θα φθίνει καθημερινά μέχρι τη διάλυσή του. Η κ. Γεννηματά την ώρα των διαπραγματεύσεων βρήκε να μιλήσει για κρυφή ατζέντα από την πλευρά του πρωθυπουργού, ενώ κλείνοντας το μάτι στους σκληρούς της ευρωζώνης, υπογράμμιζε την ανάγκη της πάση θυσία παραμονής της χώρας στη ζώνη του ευρώ.

Αφησα τελευταίο τον κ. Θεοδωράκη του Ποταμιού ο οποίος από τη μία χαρακτήρισε προδοσία τη σκληρή διαπραγμάτευση που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε grexit και από την άλλη ζήτησε να σταματήσει η λιτότητα.

Οταν η Ευρώπη, πλην Μέρκελ και συντηρητικών, και οι ΗΠΑ μιλούν για την αναγκαιότητα απομείωσης του ελληνικού χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο, όταν χώρες επισημαίνουν την αναγκαιότητα διατήρησης της ευρωζώνης και λήξης των πολιτικών λιτότητας, όταν όλοι παραδέχονται ότι τα μνημόνια απέτυχαν μόνο στην Ελλάδα  υπάρχουν δυνάμεις που ούτε υπαινίσσονται την αναγκαιότητα μιας άλλης πολιτικής και μόνος στόχος τους είναι να δικαιολογήσουν τις αποτυχημένες πολιτικές τους που οδήγησαν την Ελλάδα στην κατάρρευση και το λαό στην εξαθλίωση.

Δυστυχώς το πολιτικό προσωπικό αποδείχθηκε κατώτερο των περιστάσεων χωρίς να μπορεί να καταλάβει το μήνυμα του ελληνικού λαού το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Αλλά τί να περιμένεις από τους κ.κ. Μεϊμαράκη και Γεννηματά που είναι προϊόντα του κομματικού σωλήνα και από τον κ. Θεοδωράκη που είναι το πείραμα της διαπλοκής και η εφεδρεία της σε περίπτωση που τα υπόλοιπα κόμματα ξεφτίσουν.

Γιάννης Παιδής

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ