14 ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Ο Δήμος Λαρισαίων προτίθεται να διοργανώσει καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις στις Δημοτικές Κοινότητες στο διάστημα από τον Ιούλιο έως και τέλη Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με τους τοπικούς προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων και σε όλες τις συνοικίες της πόλης. Οι συναυλίες θα έχουν πολιτιστικό περιεχόμενο.

Για να υπάρξει μια ενιαία μορφή στις εκδηλώσεις, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος εισηγείται στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την ανάθεση της διοργάνωσης όλων των εκδηλώσεων σε μια ομάδα Λαρισαίων καλλιτεχνών με το διακριτικό τίτλο Α.Μ.Κ.Ε  Πρ.Α.Συ.Νο. την οποία εκπροσωπεί ο κ. Στυλιανός Αβραάμ Θωμαΐδης, και θα είναι ο «διοργανωτής».

Σύμφωνα με την εισήγηση ο διοργανωτής είναι υποχρεωμένος να διοργανώσει 14 συναυλίες τουλάχιστον, στα Δημοτικά Διαμερίσματα, στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες. Ο διοργανωτής οφείλει να έρθει σε επαφή και να συνεργαστεί με όλους τους προέδρους με τους οποίους θα συναποφασίσουν τον τόπο, τον χρόνο και τις λεπτομέρειες της κάθε συναυλίας. Ο διοργανωτής αναλαμβάνει την πλήρη διοργάνωση της συναυλίας και όλα τα έξοδα που θα προκύψουν από αυτήν τακτικά και έκτακτα.

Ως περιοχές διεξαγωγής των συναυλιών αλφαβητικά ορίζονται οι εξής:

1 ΑΜΥΓΔΑΛΕΑ

2 ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ

3 ΕΛΕΥΘΕΡΕ

4 ΚΟΙΛΑΔΑ

5 ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟ

6 ΜΑΝΔΡΑ

7 ΡΑΧΟΥΛΑ

8 ΤΕΡΨΙΘΕΑ

9 ΦΑΛΑΝΗ

10 4 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

Η δαπάνη των ανωτέρω εκδηλώσεων ανέρχεται στο ποσό 19.987,50 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται: α)οι Αμοιβές και οι μετακινήσεις των καλλιτεχνών, β)οι Ηχητικές και Φωτιστικές εγκαταστάσεις με τις αμοιβές των τεχνικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Α.Μ.Κ.Ε. Πρ.Α.Συ.Νο. είναι Λαρισαϊκή εταιρεία και είναι παραγωγός πέντε διαφορετικών Μουσικών Συναυλιών και Παραστάσεων.

Αυτές είναι: «…ένα Ανθολόγιο Ποίησης στο Ελληνικό Τραγούδι», «Παντού Μπροστά μου Συναντώ τον Τσιτσάνη…», «Μουσικό Θεσσαλικό οδοιπορικό», «Το Γλέντι είναι ο Δικός μας Πολιτισμός» και «Σήμερα Γιορτάζει η Γειτονιά  μου».

Πάντως για το θέμα της ανάθεσης των συναυλιών ήδη υπήρξαν ενστάσεις από την πλευρά της Ρ. Καραλαριώτου, οι οποίες αναμένεται να εκδηλωθούν έντονα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του συμβουλίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ