100 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με τη Hurriyet Daily News, το Διαιτητικό Δικαστήριο με έδρα στο Παρίσι, έχει εκδώσει απόφαση υπέρ της Botaş, το δίκτυο φυσικού αερίου της Τουρκίας, σε μια υπόθεση εναντίον της Ελληνικής κρατικής εταιρείας ενέργειας, ΔΕΠΑ.
«Πήγαμε σε Διαιτητικό Δικαστήριο στο Παρίσι πριν από τέσσερα χρόνια μια υπόθεση που αφορούσε τη Botaş και τη ΔΕΠΑ. Το δικαστήριο αποφάσισε υπέρ της Τουρκίας”, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ..

«Το ύψος της αποζημίωσης αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα. Πιστεύω ότι αυτό το ποσό θα είναι περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια,» είπε.

Η υπόθεση αφορά, σύμφωνα με τη Hurriyet Daily News, μια υπόθεση χρέους 300.000.000 δολαρίων της ΔΕΠΑ στη Botaş, από μια συμφωνία που είχαν υπογράψει το 2007 και άρχισε να εφαρμόζεται το 2008, η οποία περιλάμβανε την πώληση φυσικού αερίου που προερχόταν από το Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα, και για την οποία η Τουρκία πήγε την Ελλάδα στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

«Φυσικά, θα θέλαμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα αυτή τη στιγμή, αλλά δίνουμε μεγάλη σημασία στα εθνικά μας συμφέροντα.», είπε ο Γιλντίζ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ