ΝΕΑ ΛΑΡΙΣΑ: ΆΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ!

 

Την άμεση καταβολή των προνοιακών επιδομάτων σε όλους τους δικαιούχους στο δήμο ζητούν με επιστολή τους προς το δήμαρχο Λαρισαίων οι σύμβουλοι της Νέας Λάρισας Κωνσταντίνος Διαμάντος, Μάριος Ξηρομερίτης και Κατερίνα Ζιαζιά – Σουφλιά. Στην επιστολή αναφέρουν:

“Αξιότιμε κ. Δήμαρχε.

Δώστε τέλος στην ανασφάλεια των ατόμων με αναπηρία για το προνοιακό επίδομα

Αυτές τις ημέρες ο ελληνικός λαός υφίσταται τρομερή ταλαιπωρία και βιώνει τις πρωτοφανείς συνέπειες της αρνητικότατης κοινωνικής και οικονομικής συγκυρίας και κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Μία κατάσταση που βιώνει τα τελευταία 5 χρόνια.

Οι επιπτώσεις προφανώς είναι ακόμη μεγαλύτερες για τα άτομα με αναπηρία που είναι δικαιούχοι προνοιακού επιδόματος. Η πλειοψηφία των δικαιούχων προνοιακού επιδόματος, το οποίο δίνεται ανά δίμηνο, αδυνατεί να καλύψει ακόμα και τις πιο βασικές τους ανάγκες. Η καταβολή του είναι ζωτικής σημασίας για την αυτοεξυπηρέτησή τους, δεδομένης της ανάγκης άμεσης κάλυψης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Ενημερωθήκαμε για την υπ’ αριθ. πρωτ. 22173/30-06-2015 απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ( σας την επισυνάπτουμε) να κατανεμηθεί ποσό ύψους 112.804.304,29 Ευρώ σε Δήμους της χώρας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2015 με σκοπό την καταβολή προνοιακών αναπηρικών επιδομάτων στους δικαιούχους για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο 2015.

Μεταξύ των Δικαιούχων Δήμων συμπεριλαμβάνεται και ο Δήμος Λαρισαίων με αποδοτέο ποσό προνοιακών επιδομάτων 2.757.314,04 ευρώ (για το 2/μηνο) για χιλιάδες δημότες με αναπηρία.

Τα χρήματα αναμενόταν να εκταμιευθούν την Πέμπτη, 23 Ιουλίου, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προς τους λογαριασμούς του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.  Και εφόσον ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, το κονδύλι θα μεταφερθεί στους δήμους και στη συνέχεια στους δικαιούχους οι οποίοι υπολογίζεται ότι θα μπορέσουν να λάβουν τα χρήματα από τη Δευτέρα, 27 Ιουλίου έως και αρχές Αυγούστου.

Όμως, η ταλαιπωρία και η κοροϊδία για τους δημότες μας με αναπηρία μάλλον θα έχει συνέχεια. Αφού, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου τα προνοιακά επιδόματα καθώς και τα επιδόματα Ελάχιστου Εγγυημένου εισοδήματος θα δοθούν στις 5 Αυγούστου αντί τις 27ης Ιουλίου.

Υπενθυμίζουμε ότι κάθε δήμος βγάζει διαφορετική ανακοίνωση για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους.

Ο Δήμος Λαρισαίων με απόφασή του ΔΣ απέδωσε στην Κυβέρνηση τα διαθέσιμα του στα πλαίσια στήριξης της Εθνικής προσπάθειας.

Την απόφαση αυτή την υποστηρίξαμε υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις μία εκ των οποίων ήταν η μη απόδοση στην ΤτΕ του ποσού των προνοιακών επιδομάτων.

Μάλιστα, με πρωτοβουλία σας, και στα πλαίσια εξυπηρέτησης των πολιτών που στέκονταν στις ουρές των ΑΤΜ προβήκατε στην έκτακτη απόδοση μετρητών, όσων χρημάτων υπήρχαν διαθέσιμα εκείνη την ημέρα στο ταμείο του Δήμου.

Θεωρούμε πως ο θεσμός του Δήμου είναι ο εγγύτερος προς τον πολίτη θεσμός αλλά και εγγυητής της κοινωνικής συνοχής και της αξιοπρεπούς διαβίωσης των δημοτών και ειδικότερα, εκείνων των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Στα πλαίσια αυτά, ΖΗΤΟΥΜΕ να αναλάβετε προσωπικά την πρωτοβουλία – αναλαμβάνοντας προφανώς και το πολιτικό ρίσκο μίας ενέργειας που σίγουρα όμως, κινείται απόλυτα στα πλαίσια της κοινωνικής νομιμότητας- ώστε, να πληρωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες τα προνοιακά επιδόματα στους δικαιούχους.

Κάτι ανάλογο που και άλλοι Δήμαρχοι ανέλαβαν με αντίστοιχη πρωτοβουλία.

Ζητάμε δε, να υπάρξει άμεσα ενημέρωση και απόφαση του ΔΣ στην κατεύθυνση κάλυψης ανάληψης εκ μέρους σας της προτεινόμενης πρωτοβουλίας, ως ένα «εξόχως κατεπείγον ζήτημα»  που έχει σχέση με την διακινδύνευση διαβίωσης δημοτών μας με αναπηρία.

ΖΗΤΑΜΕ: Άμεση καταβολή των προνοιακών επιδομάτων!”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ