ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΖΗΤΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΣΒΑΛΕ ΤΟΥΣ «ΗΛΙΘΙΟΥΣ» ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ

Η Γαλλική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, Boulanger, ζήτησε συγνώμη το Σάββατο εξαιτίας υβριστικών σχολίων για τους πελάτες της, που βρέθηκαν στα αρχεία του υπολογιστή της.

Ο Γαλλικός Οργανισμός Προστασίας της Ιδιωτικής Ζωής και των Δεδομένων διαπίστωσε 5.828 περιπτώσεις με «απαράδεκτα» σχόλια για τους πελάτες στα αρχεία της εταιρείας, μεταξύ των οποίων: “ηλίθιος” “χοντρή σκύλα”, “σπασαρχίδης”, “καθυστερημένος”, “Εβραίος”, “έντονη αφρικανική προφορά”, “αλκοολικός” και “τρελάρας”.

Μετά από δημόσια κατακραυγή, δόθηκε στην εταιρεία τρεις μήνες χρόνος για να εξασφαλίσει ότι τα αρχεία της θα περιέχουν μόνο τις σχετικές με τους πελάτες της πληροφορίες.

Η Boulanger ζήτησε συγγνώμη.

“Ήταν σπάνια τέτοια σχόλια, αλλά συνέβη και δεν θα προσπαθήσουμε να δικαιολογηθούμε για αυτή τη σοβαρή αποτυχία,” ανέφερε σε δήλωση ο διευθύνων σύμβουλος, Etienne Hurez, της εταιρείας, ζητώντας από τους πελάτες να δεχτούν τη συγνώμη του για τα «απαράδεκτα σχόλια”, και υποσχέθηκε εσωτερική έρευνα.

Η Boulanger ελέγχεται από την οικογένεια Mulliez, η οποία κατέχει πολλές από τις κορυφαίες εταιρείες λιανικής πώλησης της Γαλλίας συμπεριλαμβανομένης της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Auchan, τα καταστήματα DIY Leroy Merlin και τη Decathlon, εταιρεία  αθλητικών ειδών.

france24.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ