ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ 

Την άμεση και ξεκάθαρη απάντηση του υπουργού Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή ζητά ο βουλευτής Ν. Λάρισας και Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, κ. Χρήστος Κέλλας,  σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης να καταργήσει μέσω νομοθετικής ρύθμισης, την διάταξη που επιβάλλει ότι ο ιδιοκτήτης και υπεύθυνος ενός φαρμακείου, μπορεί να είναι μόνο ο πτυχιούχος φαρμακοποιός και κανένας άλλος. 

Ο κ. Κέλλας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Καλώ τον Υπουργό Υγείας να διαψεύσει ρητά και κατηγορηματικά το ενδεχόμενο του ανοίγματος και της λειτουργίας ενός φαρμακείου από οποιονδήποτε πολίτη, χωρίς αυτός να φέρει πτυχίο φαρμακοποιού.

Μετά την κοροϊδία με τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα, η κυβέρνηση φαίνεται πως δεν θα διστάσει να δημιουργήσει μεγαλύτερα και σοβαρότερα προβλήματα στον κλάδο των Φαρμακοποιών, έναν κλάδο που τόσο πολύ «προστάτεψε» στη θεωρία,εξαπατώντας τον όμως στην πραγματικότητα, όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Καλό θα είναι οι Κυβερνώντες να γνωρίζουν ότι το συγκεκριμένο σχέδιο παραβαίνει όλες τις νομοθετικές διατάξεις, τόσο του Ελληνικού, όσο και του Ευρωπαϊκού δικαίου.

Επιτέλους ο Υπουργός Υγείας ας σταθεί για μια φορά στο ύψος των περιστάσεων και ας απαντήσει ευθαρσώς αν όντως υπάρχει τέτοια πρόθεση. Ενδεχόμενη αποφυγή σαφούς και κατηγορηματικής κυβερνητικής θέσης είναι προφανές ότι θα επιβεβαιώσει τους φόβους και τις πληροφορίες που διακινούνται μεταξύ των μελών των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ