Η ΕΕΔΥΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την αντίθεσή της στην κοινή στρατιωτική άσκηση που πραγματοποίησαν Ελλάδα και Ισραήλ με επίκεντρο τη Θεσσαλία εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Στόχος της κοινής στρατιωτικής άσκησης Ελλάδας-Ισραήλ που διεξάγεται στη Θεσσαλία,  με εμπλοκή διαφόρων τμημάτων των ενόπλων δυνάμεων όπως της 110 Πτέρυγας Μάχης, της βάσης ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο και άλλων, είναι κύρια η στρατιωτική προετοιμασία του Ισραήλ για επίθεση στο Ιράν με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις εμπλέκουν  όλο και πιο βαθιά τη χώρα μας και το λαό σε ιμπεριαλιστικές πολεμικές προετοιμασίες που είναι όχι μόνο εχθρικές αλλά και επικίνδυνες για τα συμφέροντα των εργαζόμενων και συνολικότερα του λαού και της χώρας μας.

Η «προοδευτικότητα» και η «αριστεροσύνη» του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε συμμετοχή στις πιο αντιδραστικές και πολεμοκάπηλες ενέργειες των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που μακελεύουν τους λαούς και όλα αυτά στο όνομα της εφαρμογής των συμφωνιών και συνθηκών που παρέλαβε από τους προηγούμενους και που αναβαθμίζει παραπέρα, εξυπηρετώντας βέβαια οικονομικά συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας μας.

Καλούμε το λαό της περιοχής, τους μαζικούς φορείς, να καταδικάσουν με όποιο τρόπο θεωρούν κατάλληλο, τη διοργάνωση τέτοιων πολεμικών ασκήσεων προετοιμασίας επίθεσης ενάντια σε άλλους λαούς και χώρες όπως η συγκεκριμένη στρατιωτική άσκηση Ελλάδας-Ισραήλ που γίνεται στη Θεσσαλία.

Καλούμε συνολικότερα τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να βγάλουν συμπεράσματα για την «προοδευτικότητα» και «αριστεροσύνη» του ΣΥΡΙΖΑ που παγίδευσε ριζοσπαστικές συνειδήσεις πουλώντας ελπίδα και ψεύτικα μεγάλα λόγια υπέρ του λαού και εφαρμόζοντας στην πράξη αντιδραστικές και αντιλαϊκές πολιτικές”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ