ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Τον διάλογο που είχε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας με τον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος στο δημοψήφισμα, αποκαλύπτουν πολλά ΜΜΕ σήμερα, αναδεικνύοντας μία σημαντική παράμετρο για να κατανοήσουμε τα αίτια της μετάλλαξης του κ. Τσίπρα και τη θεαματική και συνάμα καταστροφική για το λαό στροφή που έκανε.

Σύμφωνα λοιπόν με τα δημοσιεύματα, ο κ. Τσίπρας ζήτησε εγγυήσεις από τον Γ. Βαρουφάκη για την επιτυχία του plan B, και στην απάντηση «Αλέξη, δεν εγγυώμαι ότι μπορούμε να διαχειριστούμε την κατάρρευση μιας νομισματικής ένωσης, χωρίς εξωτερική βοήθεια, αλλά έχουμε τον ελληνικό λαό μαζί μας και πρέπει να τολμήσουμε», δεν έδειξε την απαραίτητη τόλμη, που πρέπει να χαρακτηρίζει τους ηγέτες, έδιωξε τον Βαρουφάκη και πήγε και έφερε την επονείδιστη και καταστροφική συμφωνία.

Σήμερα ο κ. Τσίπρας έχοντας ξεχάσει τη ρητορική και τις θέσεις που εξέφραζε όλα τα προηγούμενα χρόνια, έχει μεταλλαχθεί σε έναν φιλομνημονιακό πρωθυπουργό που κλείνει το μάτι στη σοσιαλδημοκρατία, παρά στην Αριστερά την οποία έχει κυριολεκτικά χαντακώσει με τις ενέργειες και τις αποφάσεις του.

Το χειρότερο όμως είναι ότι αυτός και οι υποστηρικτές του ευρώ εντός του ΣΥΡΙΖΑ, σέρνουν τη χώρα σε μια συμφωνία που θα αποτελειώσει τον παραγωγικό ιστό, θα διαλύσει την κοινωνία, θα εξαθλιώσει το σύνολο όσων εργαζομένων απέμειναν, τους μικρομεσαίους, τους αγρότες, θα ξεπουλήσει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας αλλά και τις υποθηκευμένες περιουσίες των Ελλήνων, ενώ αργά ή γρήγορα θα φέρει και τη χώρα σε συνθήκες Πακιστάν και εκτός ευρώ.

Αυτά όλα λοιπόν αποδεικνύουν ότι ο κ. Τσίπρας και οι στενοί του συνεργάτες ποτέ δεν πίστεψαν στη σύγκρουση και στην πραγματική διαπραγμάτευση με τους εταίρους, πάντα είχαν στο μυαλό τους αντί του έντιμου συμβιβασμού την πλήρη υποταγή στις επιταγές των δανειστών επειδή ως ηγέτες είναι μικροί και δεν μπορούν να πάρουν μεγάλες και ξεκάθαρες αποφάσεις.

Προτίμησαν δυστυχώς την πεπατημένη των προηγούμενων έστω και αν γνωρίζουν ότι παρά την εφήμερη ασφάλεια που δίνει η παραμονή στο ευρώ, έρχεται καταστροφικό τσουνάμι, αλλά μάλλον πιστεύουν ότι άλλοι θα είναι αυτοί που θα κληθούν να το αντιμετωπίσουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ