ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΝΑ Η ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Έτοιμη να δώσει δυναμικό παρόν στο 22ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών που θα διεξαχθεί στα Νέα Μουδανιά του Δήμου Προποντίδας Χαλκιδικής από τις 27 έως τις 30 Αυγούστου, είναι η Ένωση Νέων Αγροτών Λάρισας.

Στο Συνέδριο που έχει τίτλο «Αγροτική Επιχειρηματικότητα και Τοπική ανάπτυξη» και σύνθημα «Τώρα στην κρίση, η γη μας δίνει λύση», θα συμμετέχουν δεκάδες νέοι αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλλά και ασχολούμενοι με τη γεωργία από το Νομό Λάρισας, οι οποίοι θα μεταφερθούν δωρεάν με λεωφορείο στο χώρο που διεξάγεται το συνέδριο.

Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στο Συνέδριο θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή άμεσα, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες, στο τηλέφωνο 6980836761  και στο 2310 – 510901 (Νίκος Παυλονάσιος αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών).

Το λεωφορείο θα αναχωρήσει στις 28 Αυγούστου στις  6.30 το πρωί. από τον σταθμό  του κτέλ  Λάρισας στην Λάρισα. Η επιστροφή θα γίνει και πάλι δωρεάν με λεωφορείο μετά το πέρας των εργασιών του συνεδρίου την Κυριακή 30 Αυγούστου.

Να σημειωθεί ότι το κόστος συμμετοχής στο Συνέδριο ανέρχεται στα 100 ευρώ και συμπεριλαμβάνει 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο με πρωινό, τρία γεύματα και δύο βραδινά, καθώς και τον φάκελο του Συνεδρίου. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί εκδρομή σε αξιοθέατα της περιοχής.

Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο των νέων αγροτών θα έχουν πολλαπλές ευκαιρίες:

  • Θα ενημερωθούν για τους τομείς της αγροτικής ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο, τη σχέση της τοπικής ανάπτυξης με το περιβάλλον, τη σχέση της τοπικής αυτοδιοίκησης με τον πρωτογενή τομέα, τα ζητήματα της απασχόλησης του πρωτογενούς τομέα, την ανάπτυξη προγραμμάτων επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων και η απασχόληση μέσω της ανάπτυξης αγροτουριστικής και πολιτιστικής πολιτικής.
  • Θα συμμετάσχουν σε έναν διαρθρωμένο διάλογο καταθέτοντας απόψεις και προβληματισμούς σχετικά με τις πρακτικές και πολιτικές του παρελθόντος αλλά και τις προοπτικές του αγροτικού κλάδου.
  • Θα σχεδιάσουν δράσεις συνεργασίας, οι οποίες θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη των περιοχών τους
  • Θα συμμετάσχουν σε μία διαδικασία μάθησης με εισηγητές πανεπιστημιακού επιπέδου
  • Θα ενημερωθούν για σημαντικά θέματα που αφορούν τον κλάδο όπως τη φορολογία των αγροτών
  • Θα έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν στην 1η Έκθεση ΠΕΝΑ Αγροτικών Μηχανημάτων- τοπικών προϊόντων, που θα πραγματοποιηθούν από τις 27 έως τις 30 Αυγούστου στο δημοτικό Θέατρο Νέων Μουδανιών.

Στις εργασίες του Συνεδρίου έχουν κληθεί να συμμετάσχουν υψηλόβαθμα στελέχη των δύο υπουργείων, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, τοπικοί αναπτυξιακοί φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα καθώς και εκπρόσωποι των ερευνητικών ιδρυμάτων και των Πανεπιστημίων της χώρας μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ