ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΠΕΡΙΠΛΟΚΕΣ ΣΙΛΟΥΕΤΕΣ ΑΠΟ ΞΥΛΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΜΕ ΛΕΙΖΕΡ

Ο καλλιτέχνης Gabriel Schama, από το Όκλαντ, της Καλιφόρνια δημιουργεί εκπληκτικά περίπλοκα ανάγλυφα από στρώματα λεπτών φύλλων ξύλου που κόβονται με λέιζερ, τα οποία έχουν φοβερά σχήματα και υφή.

Ενώ είναι γνωστός για τις γεωμετρικές συνθέσεις του, πολλά από τα πιο πρόσφατα έργα του καλλιτέχνη είναι κομψές σιλουέτες, σχέδια με ακρίβεια κομμένα, δημιουργώντας περίτεχνα πορτραίτα που συνδυάζουν εικονικά και αφηρημένα μοτίβα.

«Αυτά τα πρόσφατα κομμάτια με σιλουέτες δεν είναι κάτι καινούργιο στη δουλειά μου», είπε ο Schama. «Όταν άρχισα να δουλεύω με χαρτί, πριν πέντε ή έξι χρόνια, σχεδόν αποκλειστικά εργαζόμουν πάνω σε σουρεαλιστικές προσωπογραφίας. Όταν ξεκίνησα να κάνω αφηρημένα έργα, ήταν ως επί το πλείστον ένας τρόπος για να ψάξω βαθύτερα μέσα στα σχέδια και τις υφές που ήταν ήδη ορατά στα σχέδιά μου. Δουλεύω με λέιζερ για πάνω από ένα χρόνο τώρα, και υπάρχει τόσος πολύς χώρος για να εξερευνήσω από άποψη τεχνικής και δομής που δεν θέλω να κάνω οτιδήποτε άλλο παρά μεγάλες αφηρημένες συνθέσεις.”

mymodernmet.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ