ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Την ώρα που η κυβέρνηση κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων αναγκάστηκε να προχωρήσει σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σύμφωνα με την οποία στην καθαριότητα των σχολείων θα ισχύει το ίδιο εργασιακό καθεστώς για τα επόμενα δύο έτη,

η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων εξακολουθεί με αμείωτη ένταση την επίθεση εναντίον των συμβασιούχων στην καθαριότητα των δημοσίων σχολείων».

Αυτά τονίστηκαν μεταξύ άλλων στο πλαίσιο συνέλευσης του κλάδου με τον πρόεδρο του σωματείου Χρήστο Καλούση  να καταγγέλλει απόπειρα μείωσης έως και 70% στους ήδη πενιχρούς μισθούς των εργαζομένων (308 ευρώ), «… προκειμένου να προσληφθούν και άλλοι στη λογική του μοιράσματος  την φτώχειας και της ανακύκλωσης της ανεργίας».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Προς άγραν ψήφων ενόψει εκλογών στήνουν σκηνικό ανθρωποφαγίας ανάμεσα σε εργαζόμενους και ανέργους αλλά τους… πιάσαμε στα πράσα και δεν θα τους περάσει», κατέληξε ο κ. Καλούσης, ενώ εύλογα είναι και τα ερωτήματα σχετικά με τις αλλαγές του ωραρίου του μόνιμου προσωπικού με τους εργαζόμενους να υποστηρίζουν πως πρόκειται για κίνηση με στόχο «… να προχωρήσουν σε απολύσεις και να χρειάζονται λιγότεροι συμβασιούχοι».

Το σωματείο προχώρησε σε σχετική παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο διεκδικώντας για μία ακόμη φορά τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς κριτήρια αιθουσών, σταθερή δουλειά για όλους και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, αφού στους εργαζόμενους οφείλονται ήδη 4 μισθοί των 300 ευρώ από την περασμένη σχολική χρονιά!!

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ