ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΥΝΑΜΩΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Υποστηρίζοντας πως υπάρχει άλλος δρόμος ενάντια στον αντικαπιταλιστικό μονόδρομο, ένας δρόμος χωρίς μνημόνια, χρέος, ευρώ και Ε.Ε πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην κεντρική πλατεία της Λάρισας η προεκλογική πολιτική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΕΚ.

«Στόχος μας να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η Αριστερά και γι’ αυτό θέτουμε ένα νέο αντικαπιταλιστικό σχέδιο που θα φέρει ένα καλύτερο μέλλον σε νεολαία και εργαζόμενους», τόνισε στην ομιλία της η Θένια  Ασλανίδη, στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

«Απάντηση στην Ε.Ε των μνημονίων, του ρατσισμού και της λιτότητας είναι η αλληλεγγύη των κινημάτων», υπογράμμισε η κ. Ασλανίδου περιγράφοντας με μελανά χρώματα  το ρόλο της Ε.Ε στο μεταναστευτικό, ενώ στην εκδήλωση τοποθετήθηκαν ακόμη ο Αντώνης Δραγανίγος, μέλος ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο Νίκος Πελεκούδας, μέλος Κ.Ε ΕΕΚ, που εξαπολύοντας βολές κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τόνισαν πως «… η κυβέρνηση της Αριστεράς ξεπούλησε το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος».

Πιο συγκεκριμένα οι ομιλητές ανέφεραν:

Η Θένια Ασλανίδου τόνισε την αναγκαιότητας ενίσχυσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές που ήρθαν υπό την πίεση του συγκλονιστικού ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου αλλά περισσότερο για τους αγώνες της επόμενης μέρας με την εργατική τάξη και τον λαό .

larisa sigentrosi1_resizeΟ Νίκος Πελεκούδας μεταξύ άλλων είπε ότι  οι «ανούσιες» εκλογές είναι πολύ ουσιαστικές για τους εργαζόμενους και τον λαό, με αντίθετους βέβαια στόχους από εκείνους που έχει η Ιερή Συμμαχία κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ: Καταρχήν να γίνουν βήματα για την εργατική λαϊκή αριστερή αντιπολίτευση που θα αντιπαλέψει το μνημόνιο και την αστική επίθεση και κάθε κυβέρνηση που θα πάει να τα εφαρμόσει, με στόχο την ανατροπή της.Μια τέτοια αντιπολίτευση θα συγκροτηθεί κυρίως στους δρόμους του αγώνα, με την αντεπίθεση ενός νέου εργατικού και λαϊκού κινήματος και όχι πρωτίστως στην βουλή, που απέδειξε ακόμα μια φορά με τραγικό τρόπο το προηγούμενο επτάμηνο, πως λειτουργεί με όρους κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού, μετατρέποντας ακόμα και το συντριπτικό ταξικό «Όχι» στο δημοψήφισμα σε ντροπιαστικό «Ναι» στο μνημόνιο. Πρώτη απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να μαυριστούν στις εκλογές τα μνημονιακά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και το συστημικό φασιστικό μπουλντόγκ της Χρυσής Αυγής. Να μην γίνει ο λαός αυτόχειρας, διαλέγοντας το «μέσο» της πολιτικής αυτοκτονίας του.

Τέλος ο Αντώνης Δραγανίγος τόνισε: “οι έξι αυτοί συγκλονιστικοί μήνες της πρώτης αριστερής κυβέρνησης, της «διαπραγμάτευσης», του συγκλονιστικού λαικού ΟΧΙ του δημοψηφίσματος και τελικά της ντροπιαστικής υποταγής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με την υπογραφή του νέου μνημονίου μας έδειξαν ότι: δεν  υπάρχει δυνατότητα να καταργηθούν τα μνημόνια μέσα στην ευρωζώνη κα την ΕΕ. Δεν υπάρχει πολιτική σε όφελος του λαού και σε όφελος του κεφαλαίου. Το ούτε ρήξη ούτε υποταγή χρεοκόπησε.

Το κυβερνητικό  πρόγραμμα που θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τα μνημονιακά κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ) το ξέρουμε. Είναι το βάρβαρο τρίτο μνημόνιο. Το τι είναι οι δολοφονικοί υπηρέτες του συστήματος η ΧΑ το ξέρουμε. Για αυτό πρέπει να μαυριστούν και να αδυνατίσουν.Ενσωματωμένη εικόνα 2

Στις εκλογές κρίνεται το αν θα ενισχυθούν οι δυνάμεις που θα μπουν μπροστά για την ανατροπή της επίθεσης και το δημιουργία μιας εναλλακτικής λύσης στην ελληνική κοινωνία.

Η λύση αυτή περνάει μέσα από την μονομερή κατάργηση των μνημονίων την ρήξη και την έξοδο από την ευρωζώνη με την ΕΕ, τις εθνικοποιήσεις βασικών τομέων της οικονομία ώστε να μην είναι τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια των δυνάμεων του κεφαλαίου, την μονομερή διαγραφή του χρέους. Το πρόγραμμα αυτό μπορεί να το επιβάλλει ο οργανωμένος λαός και όχι μια κυβέρνηση που ορκίζεται στην συνέχεια του κράτους και του δυτικού πλαισίου. Για αυτό απαιτείται ένα πλατύ εργατικό και λαϊκό μέτωπο ανατροπής όλων των  μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς και μια ισχυρή αντικαπιταλιστική αριστερά. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. ”

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ