ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ Σ/Μ ΛΑΡΙΣΑ

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις γύρω από την καταβολή του επιδόματος αφερεγγυότητας στους πρώην εργαζόμενους των Σ/Μ Λάρισα, εξέδωσε το σωματείο υπαλλήλων – εμποροϋπαλλήλων του νομού. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Συνάδελφοι,

σας ενημερώνουμε ότι μετά από την συνάντηση που προηγήθηκε με την κα Τσιούρβα, Περιφερειακή Διευθύντρια του ΟΑΕΔ την προηγούμενη Τρίτη για ζητήματα που αφορούν το επίδομα αφερεγγυότητας προκύπτουν τα εξής:

1.Έως τις 2/10/2015, ημερομηνία που λήγει η προθεσμία για την κατάθεση των δικαιολογητικών για το συγκεκριμένο επίδομα, ο ΟΑΕΔ Λάρισας θα καταθέσει με δικές του υπηρεσιακές ενέργειες, τις αιτήσεις των εργαζομένων των οποίων διαθέτει τα στοιχεία από το επίδομα ανεργίας. Οπότε οι συνάδελφοι οι οποίοι λάμβαναν ή λαμβάνουν ακόμα το ταμείο ανεργίας, μετά την απόλυση που έλαβαν από τον σύνδικο τον Απρίλιο του 2015, δεν χρειάζεται να μεταβούν στον ΟΑΕΔ για να καταθέσουν αίτηση για το ταμείο αφερεγγυότητας, διότι θα γίνει από την Υπηρεσία. Για τα υπόλοιπα δικαιολογητικά, υπάρχει παράταση για τον χρόνο κατάθεσής τους.

  1. Όσοι εργαζόμενοι, όμως δεν δικαιούνταν ταμείο ανεργίας μετά την απόλυση που έλαβαν από τον σύνδικο τον Απρίλιο του 2015, θα πρέπει να μεταβούν στον ΟΑΕΔ και συγκεκριμένα να απευθυνθούν αυτοπροσώπως στην κα Τσιούρβα στον 1ο όροφο του κτιρίου, ώστε να κοινοποιήσουν τα στοιχεία τους στην υπηρεσία. Τα υπόλοιπα δικαιολογητικά έγγραφα θα κατατεθούν μεταγενέστερα και γι’ αυτούς, όπως και για εκείνους που αναφέραμε παραπάνω.
  2. Όσον αφορά τις βεβαιώσεις για τις αναγγελίες των απαιτήσεων των εργαζομένων (για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2014), αφού τις ετοιμάσει ο σύνδικος, θα τις παραδώσει στους αντίστοιχους πληρεξουσίους Δικηγόρους, απ’ όπου και θα παραλαμβάνονται. Αντίγραφα των αναγγελιών θα παραλαμβάνονται επίσης από τους πληρεξούσιους Δικηγόρους.

Για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρξει σχετική ενημέρωση”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ