ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥΡΓΟΔΙΚΕΙΟΥ Ο Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ

Τις πόρτες του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης πέρασε λίγο μετά τις 11.00 ο τέως Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, αυτήν τη φορά χωρίς χειροπέδες και χωρίς τη συνοδεία αστυνομικών. Ο κ. Παπαγεωργόπουλος θα καθίσει για άλλη μια φορά στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αυτήν τη φορά για την υπόθεση της Παγίας προκαταβολής.

Πρόκειται για σκάνδαλο με βασικό αδίκημα την απιστία στην υπηρεσία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου. Το έλλειμμα που έχει προσδιορίσει το συμβούλιο εφετών φτάνει στο 1.168.563 ευρώ και πρόκειται για ακόμη μία μαύρη σελίδα κακοδιαχείρισης στον δήμο Θεσσαλονίκης επί ημερών του.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται, ακόμη, ο πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, που εξακολουθεί να είναι έγκλειστος στα Διαβατά για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης, οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών Αν. Γερογιάννης, Θεοδ. Αθανάσαρος και Μιχ. Ζορπίδης, όπως επίσης έντεκα δημοτικοί υπάλληλοι.

Οι συγκεκριμένοι αντιδήμαρχοι ήταν εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση της υπεξαίρεσης και αθωώθηκαν από το δικαστήριο. Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνεται ακόμη ένας δημοτικός υπάλληλος, ο οποίος, όμως, απεβίωσε πρόσφατα. Ανάμεσα στις κατηγορίες που αποδίδονται στους εμπλεκόμενους είναι αυτές της απιστίας, της απάτης, της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας.

thestival.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ