Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Πρωτοβουλία συγκέντρωσής ειδών για την ενίσχυση των προσφύγων, που διέρχονται μέσω της χώρας μας αναλαμβάνει ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο και σε συνεννόηση με το Δήμο Μυτιλήνης, ο οποίος ως γνωστόν δέχεται μεγάλο αριθμό ανθρώπων, λόγω της μεγάλης προσφυγικής ροής προς την Ευρώπη.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, στο πλαίσιο ανακοινώσεων για την πρωτοβουλία επεσήμανε πως είναι καθήκον και χρέος να στηρίξουμε, όσο μπορούμε  αυτούς τους ανθρώπους, μέσω της συνεργασίας με το Δήμο Μυτιλήνης. Το Αιγαίο έχει μετατραπεί σε θάλασσα θανάτου. Το κίνημα κοινωνικής αλληλεγγύης, στο δήμο μας, θα αποδείξει ότι συνεχώς αυξάνεται, προσφέροντας σημαντική βοήθεια στους προσφυγες.

Ειδικότερα, τα είδη που μπορούν να συγκεντρωθούν είναι τα εξής: 

Είδη για τους πρόσφυγες

Αδιάβροχα., παπούτσια, σανδάλια (στα αντρικά κυρίως νούμερο 42)

Ρούχα (χειμωνιάτικα, φαρδιά, μακρυμάνικα)

Παιχνίδια (Μπάλες, κούκλες, είδη ζωγραφικής)

Σακίδια πλάτης, υπνόσακους, μάρσιπους, παιδικά καρότσια, ομπρέλες, τέντες

Σεντόνια, κουβέρτες, σχολικές τσάντες

Πάνες, ξυραφάκια, σερβιέτες

Σαπούνια, σαμπουάν, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σφουγγάρια,

Μωρομάντηλα, πούδρες, κρέμες για μωρά

Μπισκότα, χυμούς ατομικούς, κονσέρβες (προσοχή όχι χοιρινό κρέας)

Πιάτα, πιρούνια, ποτήρια, φλιτζάνια

Depon, bepanthol, betadine, κρέμες αντηλιακές, Comtrex

Η συλλογή τους θα γίνεται είτε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων, είτε στο περίπτερο του Παντοπωλείου που λειτουργεί στην Κεντρική Πλατεία.

Τέλος ο δήμαρχος Λαρισαίων κληθείς να απαντήσει σε ερώτημα εάν υπάρχει πρόθεση δημιουργίας χώρου φιλοξενίας προσφύγων στη Λάρισα, επεσήμανε ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ζήτημα.

Παρόντες στη συνέντευξη ήταν η αντιδήμαρχος κ. Δέσποινα Αράπκουλε και ο δημοτικός σύμβουλος, εντεταλμένος για ζητήματα Πρόνοιας κ. Μιχάλης Αναστασίου.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ