Ο ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ, Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ…

Σε εφαρμογή τέθηκε από σήμερα η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ σε Ρόδο, Σαντορίνη, Μύκονο, Πάρο, Νάξο και Σκιάθο, νησιά που καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο βουλιάζουν από κόσμο, χωρίς όμως την ίδια ώρα να είναι και ανάλογα τα έσοδα του κράτους από αυτόν τον τεράστιο τζίρο που γίνεται εκεί.

Οπως είναι φυσικό, όταν ένα κράτος προσπαθεί να βάλει το χέρι στην τσέπη του καθένα από εμάς,υπάρχουν αντιδράσεις κυρίως από τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Στην περίπτωση των παραπάνω νησιών όμως οι περισσότερες αντιδράσεις έρχονται από την κάθε είδους αντιπολίτευση και κυρίως από τα μέσα ενημέρωσης των Αθηνών, που δήθεν κόπτονται για το εισόδημα των κατοίκων που οι καημένοι θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένες όλες τους τις δαπάνες.

Ποτέ άλλοτε μέχρι σήμερα δεν ακούσαμε τα παπαγαλάκια της Αθήνας να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται ούτε για την αύξηση του πετρελαίου στις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, ούτε φυσικά για την εδώ και χρόνια καθιέρωση του αυξημένου ΦΠΑ σε όλα τα μικρά και πάμφτωχα χωριά της ελληνικής επικράτειας. Εκεί όμως δεν υπάρχουν ούτε συνδεδεμένα συμφέροντα ούτε μεγαλοεπιχειρηματίες που στηρίζουν τα κανάλια και τους καναλάρχες.

Και φυσικά δεν είδαμε πουθενά ρεπορτάζ για το πόσο κοστίζει μια ξαπλώστρα στην Ψαρρού, ούτε για το αν οι εκεί επιχειρηματίες κόβουν αποδείξεις για αυτές τις ξαπλώστρες. Ασε να μην πούμε για την αστακομακαρανόδα κ.λπ….

Οπως δεν είδαμε μαχητικά ρεπορτάζ για την καταστροφική για την ελληνική επαρχία αύξηση της φορολόγησης του τσίπουρου, που κυριολεκτικά θα κλείσει σπίτια.

Αλλά είπαμε Ελλάδα είναι η Μύκονος, η Αθήνα και ότι κοσμοπολίτικο υπάρχει στη χώρα για τους επικίνδυνους διαμορφωτές της κοινής γνώμης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ