ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΔΙΑΦΘΟΡΑ-ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ-ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αισιόδοξος ότι το περίφημο «τρίπτυχο» διαφθορά-γραφειοκρατία-φοροδιαφυγή θα δώσει στην κυβέρνηση τα ισοδύναμα που χρειάζεται εμφανίστηκε την Παρασκευή στο πλαίσιο συνάντησής του με το δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς  Κουίκ.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα στο δημαρχείο ο κ. Κουίκ τόνισε ότι ειδικά το θέμα της γραφειοκρατίας αποτελεί «πληγή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση», αναφέρθηκε στην «ενδοκυβερνητική  ηρεμία που θα βοηθήσει στο να ανταποκριθούμε και να επιτελέσουμε έργο», ενώ κάνοντας ειδική αναφορά στους αγρότες ξεκαθάρισε ότι «… το Μητρώο Αγροτών θα βάλει τους αγρότες εκεί που πρέπει, ενώ ειδική αναφορά θα γίνει στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού».

Κλείνοντας ο Τέρενς  Κουίκ εξέφρασε για μία ακόμη φορά την αντίθεσή του στις μεγάλες εργολαβικές εκπτώσεις.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης αναφέρθηκε στην ανάγκη συμμαχίας μεταξύ κεντρικής κυβέρνησης και Τ.Α, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως «… η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι και πρέπει να παραμείνει διεκδικητική».

Σημειώνεται ότι ο κ. Κουίκ θα επισκεφθεί εκ νέου την περιοχή αφού την Τρίτη 6 Οκτωβρίου  θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στο πλαίσιο του εορτασμού των 103 χρόνων από την απελευθέρωση της Ελασσόνας, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ