ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

 

«Μέσα σε ένα οικονομικό περιβάλλον ολοένα και πιο σύνθετο και αλληλοεξαρτώμενο από πολλούς παράγοντες, η χώρα μας ψάχνει την πυξίδα της και οι ΜμΕ έχουν να επιτελέσουν τον δικό τους ρόλο, καθοριστικής σημασίας, στην τοπική μας οικονομία, η οποία έχει δομηθεί με συγκεκριμένο τρόπο και χαρακτηριστικά, αντανακλώντας με τον τρόπο αυτό παραδόσεις και συνήθειες ετών».

Με τα λόγια αυτά ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας περιέγραψε τον ρόλο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, στην οποία απέστειλε χαιρετισμό.

«Αν υπάρχει κάτι που θα ήθελα να τονίσω, με αφορμή τη σημερινή σας εκδήλωση, αυτό είναι η υποχρέωση του κράτους, να προχωρήσει χωρίς περαιτέρω εγκληματικές καθυστερήσεις, άμεσα, στην απελευθέρωση των αγορών, στην άρση των εμποδίων για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, στην μείωση των φορολογικών συντελεστών, και στην ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης.

Μόνο μέσα από ένα τέτοιο πλαίσιο ενεργειών μπορούν να στηριχθούν στην πράξη όλοι εκείνοι οι επιχειρηματίες που δίνουν καθημερινό αγώνα πλέον επιβίωσης και να αναγεννηθεί η οικονομία της πατρίδας μας, βάζοντας τέλος στο μαρτύριο που περνά η αγορά τα τελευταία έξι χρόνια.

Οι ιδεοληπτικοί υπουργοί της αριστερής κυβέρνησης, μα και αρκετοί πολιτικοί της απέναντι πλευράς, οφείλουν να κατανοήσουν πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης από την πραγματική και έμπρακτη στήριξη της επιχειρηματικότητας με τρόπο ανόθευτο και πραγματικά φιλελεύθερο», σημείωσε ο κ. Κέλλας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ