ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΑΙΝΙΑ-ΠΑΡΑΣΙΤΟ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ

Ο νεαρός της φωτογραφίας από την Καλιφόρνια αναρρώνει μετά την αφαίρεση ζωντανής ταινίας από τον εγκέφαλό του. Ο Luis Ortiz εισήχθη στο νοσοκομείο στη Νάπα με – όπως λέει- το χειρότερο πονοκέφαλο της ζωής του. Σε ακτινογραφία του εγκεφάλου, ο νευροχειρουργός Soren Singel ανακάλυψε την προνύμφη ταινίας και είπε στον κ Ortiz οτι είχε περίπου 30 λεπτά ζωής!

Η ταινία μεγάλωσε μέσα σε μια κύστη που εμπόδιζε την κυκλοφορία και τη ροή του νερού στον υπόλοιπο εγκεφαλό του.

Τελικά ο νεαρός σώθηκε στο παρά πέντε, και επέστρεψε κανονικά στις σπουδές του.

Πώς καταλήγει η ταινία στον εγκέφαλο

Αυτά τα παρασιτικά σκουλήκια είναι περισσότερο γνωστά στο ενήλικο στάδιό τους, όταν ζουν στο έντερο των ανθρώπων και μπορούν να έχουν μέχρι και 6.5 μέτρα μήκος. Αλλά αυτό είναι μόνο ένα στάδιο του κύκλου ζωής τους. Πριν γίνουν ενήλικες, ως προνύμφες βρίσκονται σε μεγάλες κύστεις. Αυτές οι κύστεις μπορούν να καταλήξουν στους εγκεφάλους των ανθρώπων, όταν χάνουν το …δρόμο τους, προκαλώντας –σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) – μια ασθένεια γνωστή ως neurocysticercosis.

Το …”συνηθισμένο” ταξίδι της ταινίας

Η ενήλικη ταινία, Taenia Solium, που ζει στα έντερα των ανθρώπων, γεννά μέχρι και 50.000 αυγά η μία. Τα αυγά αποβάλλονται με τα περιττώματά του μολυσμένου ατόμου. Οι χοίροι καταπίνουν τυχαία αυτά τα αυγά, δεδομένου ότι ψάχνουν για φαγητό στο έδαφος. Όταν αυτά μπουν στο στομάχι του χοίρου, εκκολάπτονται οι προνύμφες, και οδηγούνται στην κυκλοφορία του αίματος του ζώου. Τελικά καταλήγουν σε μικρά αιμοφόρα αγγεία, συνήθως στους μυς του ζώου. Εκεί σχηματίζουν κύστεις και περιμένουν μέχρι τη στιγμή που καποιος άνθρωπος θα φάει το ζώο.

Για να ολοκληρώσει η ταινία το ταξίδι της θα πρέπει το χοιρινό κρέας να μην είναι καλά μαγειρεμένο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ