ΜΑΣ: ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΑΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ ΟΛΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ, ΑΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΣ!!!

Ανακοίνωση με αφορμή τις μεγάλες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, αλλά και τον εορτασμό της επετείου του πολυτεχνείου, εξέδωσε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, καλώντας τους σπουδαστές, να πλαισιώσουν την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ταχυδρομείου, αλλά και να πάρουν μέρος στις διαδικασίες ανάδειξης νέων οργάνων του Μετώπου.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Την Πέμπτη 12 Νοέμβρη χιλιάδες σπουδαστές σε όλη την Ελλάδα έδωσαν μια απάντηση, συμμετέχοντας στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ μαζί με τους εργαζόμενους γονείς τους , στα νέα μέτρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που βάζουν στο στόχαστρο και την παιδεία, με την παραπέρα υποχρηματοδότηση της.

Δηλαδή η ήδη ασφυκτική κατάσταση για τα ιδρύματα που έχει οδηγήσει σε μια σειρά προβλήματα θα χειροτερεύσει.

Γι αυτό το λόγο η Απεργία στις 12/11 πρέπει να είναι το εφαλτήριο για νέους πιο δυναμικούς και μαζικούς αγώνες που θα στοχεύουν τον πραγματικό ένοχο που είναι τα μονοπώλια η πολιτική της ΕΕ και οι κυβερνήσεις που τους στηρίζουν .

Συνεχίζουμε με τη συμμετοχή στη συγκέντρωση για το πολυτεχνείο  17/11 στις  7:00 η ώρα στη πλατεία Ταχυδρομείου που συνδιοργανώνουν το Ε.Κ.Λ ,το ΜΑΣ ,η ΟΓΕ ,η  ΠΑΣΥ και η ΠΑΣΕΒΕ. Συμμετέχουμε στην αγωνιστική –διεκδικητική συγκέντρωση σε αντίθεση με τη φιέστα που διοργανώνει ο δήμος Λάρισας με την οποία θέλει να εξαλείψει το ταξικό περιεχόμενο εκείνου του αγώνα, να μην βγουν συμπεράσματα για το σήμερα. Είναι  ενάντια στους αγώνες και αυτό το απέδειξε όταν την ώρα που χιλιάδες κόσμου διαδήλωναν στη Λάρισα καλούσε εκλεγμένους σπουδαστές και μαθητές, σε συζήτηση για την οργάνωση της γιορτής.

Η εξέγερση του πολυτεχνείου συνολικά η αντιδικτατορική πάλη μπορούν να αποτελέσουν  πηγή έμπνευσης και διδαγμάτων για τη νεολαία. Μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για την αξία της οργάνωσης του αγώνα ,για την αξίας της συμμαχίας εργατών –φοιτητών –φτωχών αγροτών και μικρών Ε.Β.Ε .Επίσης πρέπει να καταλάβουμε ότι η εξουσία των μονοπωλίων είτε με την αστική τους δικτατορία την περίοδο 67-74, είτε με την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία έως και σήμερα, όπως και τότε έτσι και σήμερα, εξακολουθεί να επιβάλει στους νέους να μην μπορούν να σπουδάσουν ,να αμείβονται με μισθούς πείνας ,να μην έχουν τη δυνατότητα να σχεδιάσουν τη ζωή τους. Αυτό που άλλαξε είναι η διαχείριση, ο καπιταλισμός βολεύεται καλύτερα σήμερα, στο να κατευνάζει τη λαϊκή δυσαρέσκεια και να περνάει νόμους – λαιμητόμο για τη ζωή και τη σπουδές μας μέσω κυβερνήσεων και όταν βλέπει τα σκούρα, δείχνει το πόσο αδίστακτος είναι και επιστρατεύει το «πιο άσχημο παιδί του» το φασισμό, τους συνταγματάρχες τότε, τα μαντρόσκυλα του σήμερα τους χρυσαυγίτες.

Το  βασικό συμπέρασμα όμως είναι ότι κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος  γιατί η εργατική τάξη ,ο λαός και τα παιδία του έχουν τεράστια δύναμη ,αρκεί να το καταλάβουν.

Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, σφάζουν τους λαούς για των μονοπωλίων, τους ανταγωνισμούς!

Σήμερα 42 χρόνια μετά  ο λαός και η νεολαία αντιμετωπίζει ακόμα και προβλήματα επιβίωσης εξαιτίας της τεράστιας ανεργίας ,η παιδεία πια είναι ένα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα ,ενώ η καταστολή και αυταρχισμός οξύνονται  και με τη δήθεν φιλολαϊκή και αριστερή κυβέρνηση του Σύριζα.

ΤΟ Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών διεκδικεί:

  • Να επιστραφούν τώρα τα αποθεματικά των σχολών! Επαρκής κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών μας!
  • Ούτε 1€ για σίτιση-στέγαση-βιβλία-σημειώσεις-αναλώσιμα-μεταφορές!
  • Ούτε 1€ για σίτιση-στέγαση-βιβλία-σημειώσεις-αναλώσιμα-μεταφορές!
  • Κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους  καθηγητές
  • Αποκλειστικά δωρεάν σπουδές!

Στις 17/11 και 5:00μμ στο κτίριο Kατσίγρα ( πλατεία ταχυδρομείου) θα γίνει σύσκεψη  των επιτροπών αγώνα, φοιτητικών συλλόγων, εκλεγμένων στα Δ.Σ με θέμα τη πορεία του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος και τη συνεχεία που δίνουμε. Επίσης θα εκλεγεί και η νέα Τοπική Γραμματεία  Λάρισας του ΜΑΣ. Η Τοπική Γραμματεία Λάρισας καλεί όλες τις Ε.Α , όλους τους εκλεγμένους από Φοιτητικούς Συλλόγους και όλους τους σπουδαστές  να πάρουν μέρος να ,πουν ιδέες , να κάνουν προτάσεις.

Τίποτα δεν γίνεται, αν μένεις θεατής όλα ανατρέπονται, αν ξεσηκωθείς!!!”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ