Ο ΑΣΚΟΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ

Ο ”ασκός του Αιόλου” άνοιξε και ο ”αέρας” του πλέον φυσάει και πλανάται πάνω από την Ευρώπη και τις Η.Π.Α. Ο κόσμος μας μέχρι την πτώση του τείχους του Βερολίνου και την πτώση των καθεστώτων της ανατολικής Ευρώπης διέπονταν από την λεγόμενη ”ισορροπία του τρόμου”, γιατί ο ”ασκός” ήταν ”σφραγισμένος”.

Μετά την ”αποσφράγιση” η περίφημη ισορροπία ανατράπηκε και ξεκίνησαν με ”σεισμικές δονήσεις” οι εθνοτικές διαμάχες και πόλεμοι με τον διαμελισμό υφισταμένων Κρατών, τη σύσταση νέων και την εμφάνιση ”επί σκηνής” των πρώτων αποσχιστικών κινημάτων με την εμφανή, η αφανή υποστήριξη ισχυρών Κρατών για τα δικά τους γεωστρατηγικά και εμπορικά συμφέροντα.

Στη συνέχεια και με την πάροδο του χρόνου τα κινήματα αυτά γιγαντώθηκαν και εξαπλώθηκαν ως πανδημία σε διάφορα μέρη του πλανήτη, με αποκορύφωμα την ”Αραβική άνοιξη”, με την οποία κατέπεσαν οι μοναρχικές εξουσίες, αλλά αντ αυτών ”ανέβηκαν στον θρόνο” νέα σκληρά καθεστώτα και οργανώσεις θεοκρατικού τύπου, όπως ISIS-Ταλιμπάν-κ.α. που επένδυσαν πάνω στην καταπίεση των λαών [Βόρεια Αφρική-Μέση Ανατολή-κεντρική Ασία], στην θρησκοληπτική πίστη των μουλάδων και στην κοινωνική περιθωριοποίησή τους σε σχέση με τους προηγμένους λαούς και με στόχο και σκοπό την εγκαθίδρυση χαλιφάτων του Ισλάμ και την ”εξαγωγή” ασύμμετρου πολέμου-τζιχάντ, σε βάρος χωρών που θεωρούσαν εχθρικά εναντίον τους, όπως οι Η.Π.Α., η Γαλλία, η Μεγ. Βρετανία, η Ρωσία κ.α., αφού βέβαια πέρασε η εποχή της ”συνεργασίας” κατά την οποία οι εν λόγω χώρες-μαζί βέβαια με την Τουρκία-,τους εφοδίαζαν με όπλα για να ρίξουν τα καθεστώτα [Καντάφι-Μουμπάρακ-Ασσάντ κ.α ].

Ο φανατισμός κατά των ”σταυροφόρων” ενισχύθηκε δυναμικά με την άφθονη υλική υποστήριξη των οργανώσεων αυτών από τους αφανείς χρηματοδότες τους, οι οποίοι όπλισαν και εξοπλίζουν τα χέρια των ”μαρτύρων του Ισλάμ” στις επιθέσεις κατά των στόχων τους.Ο ανορθόδοξος αυτός πόλεμος είναι δύσκολο να αντιμετωπισθεί από τους συγκροτημένους στρατούς, υπηρεσίες ασφαλείας και σύγχρονα Κράτη, γιατί η απειλή είναι αόρατη, οι προσβολείς κινούνται είτε μεμονωμένα, είτε σε επιθετικές ολιγομελείς συνομωτικές ομάδες κρούσης, διαθέτουν το στρατηγικό πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού, στηρίζονται στον υπέρμετρο φανατισμό και μισαλλοδοξία των ”μαρτύρων”, οι οποίοι θα συναντήσουν …..στον παράδεισο τις …100 παρθένες και οι οποίοι έχουν την δυνατότητα της επιλογής του τόπου και χρόνου της δράσης τους, του κανόνα ”κτυπάω και φεύγω”, η αποφασίζουν να γίνουν ”μάρτυρες”.

Η δυσκολία για την Ευρώπη ενισχύεται και από το γεγονός ότι οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης εμφανίζονται ως κατώτερες των περιστάσεων, αν εξαιρεθεί η Ρωσική ηγεσία που κατέστειλε τους Τσετσένους αυτονομιστές. Οι δυτικές κοινωνίες θα δοκιμασθούν στο μέλλον με επερχόμενο κίνδυνο από τον φανατικό ισλαμιστικό φονταμενταλισμό. Αυτό τούτο θα σημάνει αναπροσαρμογή των πολιτικών και πολιτιστικών συνθηκών στην Ευρώπη εξ αιτίας της ανασφάλειας των πολιτών και του εν δυνάμει κινδύνου και πιθανά θα προκύψουν εξελίξεις, αν ληφθεί υπόψη και το μεταναστευτικό ”τσουνάμι” που κατακλύζει την Ευρώπη, αλλά και τη χώρα μας.

Ο ”ασκός του Αιόλου” φέρνει βαριά σύννεφα και ”ανεμοστρόβιλο” στη σύγχρονη κοινωνία, όπως επίσης και στη χώρα μας, αν μετά το τραγικό συμβάν του Παρισιού, αποκοπούν οι μεταναστευτικές ροές από τις χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης και οι εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι μετανάστες και πρόσφυγές ”γκετοποιηθούν” στην Ελλάδα, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η ”εποχή της αθωότητας” έλαβε τέλος ιδιαίτερα μετά την 11η Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α. Δυστυχώς η ασύμμετρη απειλή έχει ήδη ξεκινήσει εκδικητικά από τους ”μάρτυρες του Ισλάμ”κατά των χριστιανών ”σταυροφόρων”και σήμερα θρηνούμε τα αθώα θύματα της Γαλλικής κοινωνίας με την συμπόνοια και συμπάθειά μας. Αύριο ; Οι κοινωνίες μας θα πρέπει να αντισταθούν στην τρομοκράτησή τους και οι ηγεσίες επιβάλλεται εκ των συνθηκών να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των περιστάσεων με περίσκεψη, συνεργασία, αποφασιστικότητα και αντίληψη της νέας υπό διαμόρφωση πραγματικότητας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ