ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ –  ΚΑΤΩ ΟΙ ΦΟΡΟΙ

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, με ανακοίνωσή του καταγγέλλει το νέο νόμο που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τη διαδικασία του «κατεπείγοντος» και ο οποίος, όπως αναφέρει, αφήνει χωρίς προστασία τα σπίτια χιλιάδων εργατικών- λαϊκών οικογενειών,

ανοίγοντας το δρόμο και για μαζικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, για νέους φόρους σε βάρος των εργατικών λαϊκών οικογενειών.

Στην ανακοίνωση του ΕΚΛ τονίζονται ακόμη τα εξής:

«Ο νέος αντιλαϊκός νόμος ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστεί, με τον αγώνα μας. Σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά όλοι μια γροθιά να μην αφήσουμε κανένα λαϊκό σπίτι απροστάτευτο απέναντι στους πλειστηριασμούς, στις διακοπές ρεύματος.

Να δυναμώσει η αλληλεγγύη, να δυναμώσει η παρέμβαση των σωματείων! Κανένας μόνος του. Συλλογικά ν’ απαντήσουμε.

Να βάλουμε φρένο συνολικά στην πολιτική που καθημερινά μας πτωχεύει, που μας οδηγεί στην εξαθλίωση, που αναδεικνύει με κάθε τρόπο τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού.

Ο δρόμος της αντεπίθεσης για την ανάκτηση των απωλειών και της ανακοπής νέων βάρβαρων μέτρων απαιτεί μαζικό, οργανωμένο, προσανατολισμένο αγώνα απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο που σήμερα μας ξεζουμίζει σε δικαιώματα, μισθούς, διαλύει το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, κλέβει τον ιδρώτα μας, τον πλούτο που εμείς παράγουμε. Να απαντήσουμε στην εξουσία του κεφαλαίου, στην κυβέρνηση, στην ΕΕ με ανέβασμα της μαχητικότητας μας, με οργάνωση στα σωματεία, με ανάπτυξη των συλλογικών διαδικασιών, με νέα απεργία.

Όσα εργατικά-λαϊκά νοικοκυριά αντιμετωπίζουν πρόβλημα πλειστηριασμών ή διακοπής ρεύματος, να απευθύνονται αμέσως στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας και στο τηλέφωνο 2410 250708».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ