ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο Οργανισμός Λιμένα Θεσσαλονίκης ΟΛΘ ΑΕ. και η Hellenic Seaplanes ΑΕ ως ο ανάδοχος της διαδικασίας αδειοδότησης του Μητροπολιτικού Υδατοδρομίου της Θεσσαλονίκης προχώρησαν στην κατάθεση του φάκελου, ώστε να προλάβει η Θεσσαλονίκη να ενταχθεί ως προορισμός με υδροπλάνα στην επόμενη τουριστική περίοδο του 2016 .

 Το υδατοδρόμιο θα διαθέτει τουλάχιστον τέσσερις θέσεις πρόσδεσης υδροπλάνων, παρέχοντας την απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη στα αεροσκάφη που θα δρομολογηθούν από όσες εταιρείες σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο. Έτσι θα ενισχυθεί η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα αλλά κυρίως με τα νησιά.

 Μέχρι σήμερα πάνω από 50 υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε φάση αδειοδότησης και υλοποίησης που αν όλα πάνε καλά από το 2016 οι Έλληνες θα μπορούν να πετάνε σχεδόν παντού με υδροπλάνα. Είναι αποδεδειγμένο πως ένα τέτοιο εγχείρημα θα λειτουργήσει ευεργετικά για την άρση της απομόνωσης των απομακρυσμένων νησιωτικών μας περιοχών, την σύσφιξη των σχέσεων των τοπικών κοινωνιών με τον κυρίως εθνικό κορμό της χώρας και την εμπορική και κοινωνική ανάπτυξη νησιών και τόπων του ευρύτερου Ελληνικού χώρου, που σήμερα δικαιολογημένα αισθάνονται στο περιθώριο. Η ανάπτυξη ενός πανελλαδικού δικτύου υδατοδρομίων μπορεί να δώσει ώθηση στα τουριστικά επαγγέλματα, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να στηρίξει την εξυπηρέτηση ασθενών με αεροδιακομιδές, τόσο για τους Έλληνες όσο και τους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα.

seleo.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ