ΦΤΩΧΟ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2016 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ένα φτωχό τεχνικό πρόγραμμα που κινείται εντός των ασφυκτικών πλαισίων της δημοσιονομικής προσαρμογής που επιβάλουν τα μνημόνια και στην αυτοδιοίκηση είναι το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου που ψήφισε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο.

Μάλιστα ενδεικτική της κατάστασης είναι ότι στην εισήγηση της δημοτικής αρχής για το Τεχνικό Πρόγραμμα που ανέρχεται στο 1.045.556,97 € τονίζεται ότι το αν και «ο Δήμος Τυρνάβου είναι πολύ μεγάλος η χρηματοδότησή του είναι ελλιπής και το ελάχιστο ποσό που διατίθεται από την ΣΑΤΑ δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει κάποια αυτοτελή έργα. Ακόμη και η συντήρηση των ήδη υπαρχόντων υποδομών, δομών είναι πολύ δύσκολη».

Την αντίθεσή του στο προτεινόμενο πρόγραμμα εξέφρασε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αστ. Χατζηκράχτης, ο οποίος είπε ότι η παράταξη του δεν θα ψηφίσει το Τεχνικό Πρόγραμμα, αφού δεν βλέπει κανένα όραμα σ’ αυτό, ενώ απουσιάζουν σημαντικά για την παραπέρα πορεία και την ανάπτυξη του τόπου, έργα. «Ως Λαϊκή Συσπείρωση προτείνουν να δοθεί προτεραιότητα σε έργα αντιπλημμυρικά (Ξηριάς–Πλάγια), αντισεισμική προστασία στα σχολεία και το Δημοτικό Σχολείο Δένδρων- Πλατανουλίων» σημείωσε χαρακτηριστικά τονίζοντας η στάση και θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι αγώνας και διεκδίκηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Δημήτριος Κουτσίνας, δήλωσε ότι ψηφίζει παρόν, τονίζοντας την πολιτική του διαφωνία για τις μειώσεις στους προϋπολογισμούς που συρρικνώνουν υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος προς τους δημότες, καταλήγοντας ότι η άσκηση πολιτικής από την Κεντρική Εξουσία (τρία μνημόνια μέχρι σήμερα κ.λ.π.) μας έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο. Παράλληλα αναφέρθηκε

και στην ΚΕΔΕ για την μέχρι τώρα απαθή στάση της.

Τα έργα που προβλέπονται στο τεχνικό πρόγραμμα και η χρηματοδότησή τους φαίνονται στους πίνακες που ακολουθούν:

tex1 tex2 tex3 tex4 tex5

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ