ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΘΑ ΣΤΟΛΙΣΟΥΝ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ανοικτή πρόσκληση προς τους εικαστικούς της Λάρισας για τη δημιουργία έργων για την Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στη Δημοτική Πινακοθήκη  με τίτλο «ΔΕΝΤΡΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» απευθύνει η διοίκηση της Πινακοθήκης. Στην πρόσκληση προς τους καλλιτέχνες αναφέρονται τα εξής:

«Τα φετινά Χριστούγεννα η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας- Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα σκοπεύει να στολίσει ένα χριστουγεννιάτικο «ΔΕΝΤΡΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», στο φουαγιέ του Μουσείου, γεμάτο με εικαστικά στολίδια, έργα πολύ μικρού μεγέθους με την υπογραφή του κάθε καλλιτέχνη, που θα ανταλλάσσονται με συγκεκριμένα  είδη τροφίμων και ποσότητας, τα οποία θα σταλούν σε κέντρο υποδοχής προσφύγων μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λαρισαίων.

Για το σκοπό αυτό καλούνται οι καλλιτέχνες της πόλης να στολίσουν αυτό το δέντρο με το δικό τους έργο με τα παρακάτω χαρακτηριστικά: ζωγραφική σε τελάρο  15Χ15 ή 21Χ15, χαρακτικό στις ίδιες διαστάσεις, εικαστικό κόσμημα, μικρό κεραμικό ή οποιαδήποτε άλλη εικαστική κατασκευή μικρής διάστασης.

Το θέμα δεν είναι απαραίτητο να είναι χριστουγεννιάτικο. Τα έργα των εικαστικών θα παραδίδονται έως το Σάββατο  19-12 – 2015 στα γραφεία της ΔΠΛ-ΜΓΙΚ

Ελπίζουμε ότι οι Λαρισαίοι καλλιτέχνες με τις ιδέες, τις προτάσεις και την ενεργό συμμετοχή τους θα ανταποκριθούν δημιουργικά σε αυτό το «ομαδικό καλλιτεχνικό ραντεβού προσφοράς και αλληλεγγύης».

H εκδήλωση της ανταλλαγής θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου  2015 στις  7 μ.μ. στον ισόγειο χώρο της Δ.Π.Λ.-Μ.Γ.Ι.Κ.

Πληροφορίες στο τηλ .2410-621205».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ