ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΕΠΦΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ Η ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η ΕΛΜΕ ν. Λάρισας, με αφορμή το έγγραφο Σχολικών Συμβούλων Φυσικής Αγωγής Θεσσαλίας και το υπ΄αριθ. 11139/19-11-2015 έγγραφο της Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας, για τις δράσεις της επιστημονικής ένωσης των πτυχιούχων φυσικής αγωγής (ΠΕΠΦΑ), με ανακοίνωσή της

υποστηρίζει το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση όλων των επιστημονικών ενώσεων και φορέων για ενημέρωση και επιμόρφωση των μελών τους, με όποιο τρόπο ορίζουν τα διοικητικά τους συμβούλια.

Επίσης, όπως σημειώνει στην ίδια ανακοίνωση, πιστεύει ότι η επικοινωνία με τα μέλη τους μπορεί να γίνεται με οποιοδήποτε νόμιμο τρόπο χωρίς να χρειάζεται έγκριση από κανέναν φορέα ή άλλο αρμόδιο όργανο, σε δράσεις που λαμβάνουν χώρα εκτός σχολικού ωραρίου.

“Άλλωστε, όπως όλοι γνωρίζουμε ή οφείλουμε να γνωρίζουμε, στο καθηκοντολόγιο των εκπαιδευτικών, στο κεφάλαιο Ε΄ , άρθρο 3 , παράγραφο 23 αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: (οι εκπαιδευτικοί) ανανεώνουν και εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους σχετικά με τα διάφορα γνωστικά αντικείμενα και τις επιστήμες της αγωγής τόσο μέσω των διάφορων μορφών επιμόρφωσης και επιστημονικής παιδαγωγικής καθοδήγησης, που παρέχονται θεσμικά από το σύστημα της οργανωμένης εκπαίδευσης, όσο και με την «αυτοεπιμόρφωση»

Για τους λόγους αυτούς, θεωρεί κατακριτέα οποιαδήποτε παρέμβαση και παρεμπόδιση της επιμόρφωσης των συναδέλφων, εκτός σχολικού ωραρίου, απ΄ όπου κι αν προέρχεται”, καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ