ΤΟΕΒ ΤΥΡΝΑΒΟΥ: ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΑΡΔΕΥΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Παρά τις πολλές κλοπές υλικών από το αρδευτικό δίκτυο και τα αντλιοστάσια και η φετινή χρονιά με την αγαστή συνεργασία διοίκησης, αρδευτών και εργαζομένων ολοκληρώθηκε με επιτυχία για τον ΤΟΕΒ Τυρνάβου, γεγονός που επιτρέπει στη διοίκηση να διατηρήσει και τη νέα χρονιά στα σημερινά επίπεδα τα τέλη

άρδευσης στηρίζοντας έτσι έμπρακτα τα μέλη του οργανισμού σε μια ομολογουμένως δύσκολη συγκυρία.

Φυσικά υπάρχουν ακόμη σημαντικά θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν όπως η ολοκλήρωση της ανόρυξης δύο γεωτρήσεων και η επέκταση των αγωγών άρδευσης κατά 10 χλμ., αλλά δυστυχώς η περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως σημειώνει και ο πρόεδρος του οργανισμού Παντελής Μπακαγιάννης, δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί στα συνεχή αιτήματα του οργανισμού.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μας απογοήτευσε μη εγκρίνοντας τα παραπάνω αιτήματά μας ώστε να ποτιστούν 2.000 στρέμματα που είναι σε αναδασμό ο οποίος έγινε στην Ελλάδα από τους πρώτους, χωρίς όμως να έχει εξασφαλιστεί η άρδευσή τους. Με αυτή την εξέλιξη καλείται τώρα ο ΤΟΕΒ να καλύψει τα αιτήματα πολλών αγροτών σε δύσκολες εποχές», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακαγιάννης.

Παράλληλα ο πρόεδρος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την επιβίωση του οργανισμού εξαιτίας των συνεχών κλοπών στο δίκτυο επισημαίνοντας ότι το κόστος αποκατάστασης των ζημιών σε ένα δίκτυο περίπου 70 χλμ. είναι δυσβάσταχτο, όταν μάλιστα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

Μάλιστα υποστήριξε ότι ο ΤΟΕΒ Τυρνάβου βλέποντας από τη μία την πολιτεία να μην βοηθά και από την άλλη την αστυνομία να μην μπορεί να καλύψει την περιοχή λόγω έλλειψης προσωπικού και μέσων απευθύνθηκε και σε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης για να προστατέψει την περιουσία του.

Όπως επίσης διευκρινίζει για τις κλοπές επανειλημμένα το διοικητικό συμβούλιο έκανε επισκέψεις στο αστυνομικό τμήμα, ο διοικητής του οποίου έδειξε πλήρη κατανόηση των προβλημάτων και υποσχέθηκε ότι θα είναι στο πλευρό των αρδευτών και όταν παραστεί ανάγκη θα γίνουν και έξτρα περιπολίες σε μέρη που κρίνεται απαραίτητο.

Παράλληλα όμως επεσήμανε ότι και οι αγρότες θα πρέπει να συμβάλουν στην καλή αστυνόμευση της περιοχής ενημερώνοντας ανά πάσα στιγμή για ύποπτες κινήσεις στα χωράφια τους τηλεφωνώντας στο Α.Τ. ή στο 100, ώστε αυτοί να μπορούν με ελέγχους να περιορίσουν τις κλοπές».

ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

Εν τω μεταξύ παρά τα προβλήματα και με δεδομένο ότι υπάρχει σημαντικό θέμα με την αυξημένη τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος που χρησιμοποιείται για τη λειτουργία των αντλιοστασίων, σύμφωνα πάντα με τον κ. Μπακαγιάννη πρόθεση της διοίκησης είναι να παραμείνουν και τη νέα αρδευτική περίοδο παγωμένα τα τέλη στις τιμές των προηγούμενων χρόνων, ώστε να συνεχιστεί η ανταπόκριση των αρδευτών στις υποχρεώσεις τους προς τον οργανισμό.

Οσο κρατάμε χαμηλά τις τιμές τόσο πιο εύκολα τα μέλη μας πληρώνουν τις οφειλές τους για τα αρδευτικά τέλη, ξεκαθαρίζει ο κ.Μπακαγιάννης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ