ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Με κάθε λαμπρότητα και παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών αλλά και χιλιάδων Λαρισαίων που αψήφησαν το «μουντό» καιρό γιορτάστηκαν σήμερα και στη Λάρισα τα Θεοφάνεια.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAΔεν έλειψαν και φέτος οι τολμηροί που έπεσαν στα παγωμένα νερά του Πηνειού κατά την τελετή του αγιασμού των υδάτων και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού που έγινε στη γέφυρα του Πηνειού χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου και παρουσία του Μητροπολίτη Αυλώνος κ. Χριστόδουλου, οι οποίοι νωρίτερα τέλεσαν στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων.

Τον Τίμιο Σταυρό έπιασαν και φέτος αθλητές της Ναυταθλητικής Ένωσης με τους Γιώργο Φασούλα και Γιάννη Θεοχάρη να αποδίδουν τα εύσημα στο δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη για τον καθαρισμό της κοίτης του Πηνειού και στη συνέχεια να συγκλονίζουν με τις δηλώσεις τους αναφερόμενοι στο προσφυγικό.

«Εμείς πέφτουμε στα παγωμένα νερά για ευλογία και φώτιση και κάποιοι άλλοι για το όνειρο μιας καλύτερης ζωής», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Γιώργου Φασούλα που δεν άφησε ασυγκίνητο κανένα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ