ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟ ΤΑ ΤΕΜΠΗ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΝΔΟ

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους ακόμη και με επ’ αόριστο αποκλεισμό του δρόμου στο ύψος των Τεμπών εμφανίστηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια συνέλευσης οι αγρότες του μπλόκου μετά από ενημέρωση που τους έγινε από τα στελέχη της επιτροπής αγώνα που συμμετείχαν στην επεισοδιακή σύσκεψη της Σίνδου από την οποία και αποχώρησαν.

Αυτό που διαφάνηκε απόψε στη σύσκεψη στο μπλόκο είναι η διάθεση μεγάλης μερίδας των αγροτών για αυτόνομο αγώνα αφού ακόμη και το σχέδιο για τη συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη στα εγκαίνια της Agrotica από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τελεί υπό αμφισβήτηση και μάλλον θα ματαιωθεί.

Αναφορικά με τη σύσκεψη στη Σίνδο και την αποχώρηση των Λαρισαίων αυτή όπως φαίνεται οφείλεται τόσο στη διαφορετική φιλοσοφία για την ένταση των κινητοποιήσεων όσο και στην επιμονή των Λαρισαίων για απόσυρση των νομοσχεδίων και για διάλογο από μηδενική βάση με τον πρωθυπουργό.

Αφορμή για να ξεσπάσει η κόντρα ήταν επίσης η επιμονή των Λαρισαίων να παραμείνουν στη σύσκεψη μόνο δύο εκπρόσωποι κάθε μπλόκου γεγονός που δεν γινόταν δεκτό από εκπροσώπους πολλών μπλόκων και ειδικά της Πελοποννήσου.

Αποχωρώντας, ο εκπρόσωπος των αγροτών από τα Τέμπη, Παναγιώτης Καλογιάννης, τόνισε: “Μας χαρακτήρισαν αγροτοπατέρες, οι αγροτοπατέρες δεν έχουν θέση εδώ. Σε αυτούς που το παίζουν αγροτοπατέρες τους χαρίζουμε τη διαδικασία”, είπε.

Και ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει, από την πλευρά τους τουλάχιστον, καμία πρόθεση να συναντήσουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο και ο διάλογος δεν γίνει από μηδενική βάση.

“Όσο δεν παίρνει πίσω τα νομοσχέδια που λέμε πως μας κλείνουν τα σπίτια και δεν συζητάμε από το μηδέν και δεν σταματάνε οι υπουργοί να τορπιλίζουν το διάλογο που πάει να γίνει, δεν πάμε πουθενά”, τόνισε.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Καλογιάννη:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ