ΙΣΛ: Ή ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ Η ΜΑΣ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ

Ανακοίνωση με την οποία καλεί τον Ιατρικό κόσμο και όχι μόνο να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης και να βουλιάξουν την πλατεία Ταχυδρομείου εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας. Στην ανακοίνωση – κάλεσμα της διοίκησης του συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

“Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας συμμετέχει στον γενικό ξεσηκωμό της Πέμπτης 4-2-2016 κατά του εκτρωματικού προσχεδίου για το Νέο Ασφαλιστικό, που ο υπουργός Εργασίας κ. Κατρούγκαλος και η παρέα του το βάφτισαν «ασφαλιστική μεταρρύθμιση» και καλεί όλους τους γιατρούς, του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, να πάρουν μέρος μαζικά στο συλλαλητήριο στην Πλατεία Ταχυδρομείου στις 10.30΄ το πρωί.

Θεωρούμε πως το σχέδιο αυτό, αντί να δίνει κάποια προοπτική βιωσιμότητας στο Ασφαλιστικό Σύστημα της Χώρας, που διαχρονικά καταληστεύεται και κακοποιείται από τις κυβερνήσεις, δημεύει κατά προκλητικό τρόπο το εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων φυσικών προσώπων, ελευθέρων επαγγελματιών-επιστημόνων, αγροτών και καθενός που σήμερα κάτω από αντίξοες οικονομικές συνθήκες παράγει, επιχειρεί και καταφέρνει να έχει ένα καλύτερο σχετικά εισόδημα γι’ αυτόν και την οικογένειά του.

Πιστεύουμε ακράδαντα πως έχει ξεκάθαρα δημοσιονομικά χαρακτηριστικά και είναι προσανατολισμένο να «βουλώσει» τις μεγάλες τρύπες του κρατικού προϋπολογισμού, πετσοκόβοντας όλες τις συντάξεις και εκτινάσσοντας στα ύψη τις εισφορές καταστρατηγώντας παράλληλα βασικές αρχές του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, όπως της ισότητας, της αλληλεγγύης των γενεών και της ανταποδοτικότητας εισφορών-παροχών, καθόσον τιμωρεί την εργασία, αφού ο ασφαλιστικός βίος είναι αντιστρόφως ανάλογος του ύψους των συντάξεων.

Η περαιτέρω ενοποίηση του ταμείου μας (ΕΤΑΑ-ΤΥ) σε έναν φορέα, αποτελεί ωμή κλοπή των αποθεματικών και της ακίνητης περιουσίας του, που μοιραία θα καταλήξουν στην μεγάλη ελλειμματική χοάνη χρηματοδότησης ορισμένων κρατικοσυντήρητων επαγγελματικών ομάδων. Η Νομική, Διοικητική και Οικονομική αυτοτέλεια του, στα πλαίσια της ανεξαρτητοποίησής του, αποτελεί μονόδρομο για μας.

Αγωνιζόμαστε για την πλήρη απόσυρση του προσχεδίου Κατρούγκαλου και διάλογο από μηδενική βάση, συντασσόμενοι με όλους τους υπόλοιπους επιστημονικούς φορείς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, σε ένα κοινό μέτωπο, που θα αποτελέσει ανάχωμα στην ανεργία, την υπαλληλοποίηση, την ετεροαπασχόληση και την μετανάστευση μας.

Τέλος ενημερώνουμε το κοινό πως την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, λόγω της Γενικής Απεργίας, οι Δημόσιες δομές θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. Τους καλούμε δε παράλληλα σε συμπαράσταση με την συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο στην Πλατεία Ταχυδρομείου, ώρα  10.30΄ π.μ., για να συνεχίσουν να βρίσκουν ιατρεία ανοιχτά και τις επόμενες μέρες”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ