ΤΑ… ΕΠΕΤΕΙΑΚΑ ΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ… ΚΙΛΕΛΕΡ

Με τον εντυπωσιακό τίτλο «Ο πόλεμος των 6 ημερών» η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ που θυμίζει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο την επέτειο συμπλήρωσης 28 χρόνων από την περίφημη πλέον «υπόθεση Τσίγκοφ» που ξεσήκωσε την ποδοσφαιρική Λάρισα και όχι μόνο και οδήγησε τελικά σε δικαίωση με τη… γαργάρα Βαλυράκη

κατόπιν «his master’s voice» (σ.σ γάτα ο αείμνηστος Α. Παπανδρέου) και με τις… ευλογίες του τοπικού κλήρου που δεν θα μπορούσε να λείψει από το πλευρό του φίλαθλου ποιμνίου!

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Ήταν 16 Μαρτίου του ολόχρυσου για την ΑΕΛ έτους 1988, όταν η σκληρότητα ενός νόμου μετατράπηκε σε αδικία απίστευτων διαστάσεων. ‘Έτσι η κατασταλτική κωδεΐνη που ανιχνεύτηκε στα ούρα του Γκεόργκι Τσίγκοφ, έδωσε το δικαίωμα στον αθλητικό δικαστή Βασίλη Ανδρόνικο να εφαρμόσει κατά γράμμα το άρθρο 32 του ΚΑΠ, ταυτίζοντας την απονομή δικαιοσύνης με το άκρον άωτον της αδικίας.

Οι 4 βαθμοί που αφαιρούνταν από την ΑΕΛ, αλλοίωναν κατά τρόπο εξωφρενικό το κατά γενική ομολογία πιο τίμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη ποτέ στην Ελλάδα και ο παλλαρισαϊκός ξεσηκωμός το μεσημέρι της 16ης Μαρτίου ήταν ο μόνος δρόμος δικαίωσης των κατατρεγμένων.

Η Ελλάδα για 6 μέρες κόπηκε στα δύο και ο ήλιος της Δικαιοσύνης ξεπρόβαλε στον θεσσαλικό κάμπο για δεύτερη φορά μετά την εξέγερση του Κιλελέρ. Ο υπουργός κατανόησε τη σκληρότητα του νόμου που ο ίδιος είχε δημιουργήσει και άλλαξε το επίμαχο άρθρο, όπως αυτό ισχύει μέχρι σήμερα.

Ως συμπολεμιστές ή και απόγονοι εκείνης της εξεγερμένης γενιάς, αποτίνουμε φόρο τιμής στους ανυποχώρητους μαχητές του Μάρτη του ’88 και τους διαβεβαιώνουμε ότι το έπος τους θα μας καθοδηγεί για πάντα. H ΑΕΛ είναι ΙΔΕΑ και ανήκει καθ’ ολοκληρίαν στον ΕΝΩΜΕΝΟ ΛΑΟ της και μόνο».

Προσπερνώντας τον απίστευτο τίτλο που παραπέμπει στα αιματηρά γεγονότα του 1967 του γνωστού και ως «Τρίτου Αραβοϊσραηλινού Πολέμου» καλό θα ήταν να συνέλθουμε!

Οι νόμοι είναι για να αλλάζουν σαν αδικούν, πανάξια πρωταθλήτρια η ΑΕΛ το 1988 μα αυτά περί «κατατρεγμένων», «έπους», «φόρων τιμής» και εξομοίωσης με το αίμα των κολίγων που χύθηκε στο θεσσαλικό κάμπο με «τον ήλιο της Δικαιοσύνης που ξεπρόβαλε για δεύτερη φορά μετά την εξέγερση του Κιλελέρ» θα μπορούσαν και να λείψουν.

Που να πάρει η ευχή ένα πρωτάθλημα του Ελλαδιστάν ήταν, δεν πήραμε πια και την Πόλη μην πάρω τα… βουνά με τις υπερβολές!

Ε.Π.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ