Η ΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΕΝΑ ΜΑΖΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Θανάσης Κριτσινιώτης, εκπαιδευτικός – ποιητής
Τις τελευταίες μέρες γίνεται ένας ορυμαγδός ποιητικών ”εκδηλώσεων” ανά την Ελλάδα, με αφορμή ένα φυσικό φαινόμενο ,την εαρινή ισημερία…,η ποίηση μετατράπηκε σε επετειακό γεγονός!!!Και ενώ βλέπω κάποιους να διαμαρτύρονται ,για τον επετειακό γιορτασμό του Έρωτα (14Φεβ), τώρα δεν βλέπω καμία κριτική για τον επετειακό γιορτασμό της ποίησης…

Αν είσαι ποιητής είσαι κάθε μέρα, όπως και αν είσαι ερωτευμένος είσαι κάθε μέρα .!!!

Όμως τώρα ,όλοι μαζί τραβάμε συρφετός ,που έλεγε και ο Καρυωτάκης . Δεκάδες ποιητές κάθε διαμετρήματος ,απαγγέλουν σε δεκάδες ποιητικές βραδιές, ”υπό την αιγίδα ” κρατικών θεσμών, που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ματαιοδοξία των ποιητών ,για να δανειστούν λίγη αμφίβολη αίγλη…..

Ενω η ποιηση ειναι απο τη φυση της μια εξωθεσμικη απελευθερωτικη υπαρξιακη λειτουργια,σιγα -σιγα εντασσεται στις εκδηλωσεις ”με την εγγυηση του Κρατους”. Αυτο σημαινει και τον ευνουχισμο της ποιησης και των ποιητων.

Η ποίηση πια είναι ενα μαζικό γεγονός. Δεν θα σταθώ στην ποιότητα του εκφερόμενου λόγου ,γιατί γι’ αυτό θα αποφασίσει ο μέγας κριτής ,ο χρόνος. Όλους μας περιμένει ενα ταξιδακι στον Αχεροντα,πιθανον παρεα με τα ποιηματα μας.

Οι συγχρονοι ποιητες ομως αδημονουν. Δεν θελουν να περιμενουν την ”τελικη κριση”Ουτε βασανιζουν και βασανιζονται με τα γραπτα τους.Ουτε αρκουνται σε ενα κυκλο φιλων.Πρεπει ολη η Ελλαδα να μαθει τα κατορθωματα τους ,τωρα μαλιστα που εχουμε αυτα τα λαγνα ηλεκτρονικα μεσα ,Ιντερνετ ,ΦΒ κλπ…ολα πια δημοσιευονται….Οι επερχομενοι ερευνητες δεν θα βρισκουν καταλοιπα…Ο ποιητης προλαβε και τα δημοσιευσε ολα!!!!!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ