ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Με άδεια χέρια έφυγαν από το υπουργείο Παιδείας οι εκπαιδευτικοί που συγκεντρώθηκαν εκεί χθες για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στις ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο για τους αναπληρωτές, αλλά και για να απαιτήσουν μόνιμους διορισμούς και αυξημένες πιστώσεις για τη δημόσια εκπαίδευση.

Στην επεισοδιακή συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών με τον υπουργό κ. Ν. Φίλη, ο οποίος αρχικά είχε αρνηθεί να τους δει, διαφάνηκε ξεκάθαρα ότι το υπουργείο θα εφαρμόσει τη ρύθμιση που προωθεί για την πρόσληψη των αναπληρωτών αν και όπως λένε συνδικαλιστές η επίκληση στο ΣτΕ δεν αποτελεί  δεσμευτικό παράγοντα.

Σύμφωνα πάντα με τους συνδικαλιστές το ανησυχητικό είναι ότι τη νέα χρονιά σε α/βαθμια και β/βαθμια εκπαίδευση θα γίνουν περί τις 20.000 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, σαφώς λιγότερες από πέρυσι, γεγονός που θα δημιουργήσει τουλάχιστον 11.000 κενά στα σχολεία τα οποία υπάρχει κίνδυνος ή να παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς ή να καλυφθούν με αύξηση ωραρίου ή και συγχωνεύσεις.

Ανησυχητικά είναι και τα μηνύματα για τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ που λόγω των αλλαγών που προωθούνται κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ωράριο και για τους οποίους ο κ. Φίλης αρκέστηκε να πει ότι θα απασχοληθούν χωρίς να διευκρινίσει που και πως…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ