Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

Τον κίνδυνο να απολέσει η χώρα μας διαθέσιμα κονδύλια για την καταπολέμηση της διαφθοράς επισημαίνουν σε ερώτησή τους και ΑΚΕ προς τον Υπουργό Οικονομικών οι βουλευτές του Ποταμιού Ιάσονας Φωτήλας- Αχαΐας και Κωνσταντίνος Μπαργιώτας – Λάρισας.

Επειδή η διαφθορά επιβαρύνει την ελληνική οικονομία με ένα κόστος ύψους 14 δις ευρώ ετησίως και το ποσό των 12 εκ. δολαρίων που αναλογούν στην Ελλάδα μπορεί να βοηθήσει αποφασιστικά  και επειδή οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για πάταξη της διαφθοράς πρέπει επιτέλους να γίνουν έργα, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός εάν αληθεύουν οι δηλώσεις του κ. Κος για τη διαθεσιμότητα των 12 εκ. δολαρίων για την Ελλάδα και εάν το Υπουργείο έχει προβεί σε σχετικές ενέργειες για την απορρόφηση του συγκεκριμένου ποσού.

Επίσης, ερωτάται εάν υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός για τη βέλτιστη αξιοποίηση των χρημάτων και να δοθεί σχετικό χρονοδιάγραμμα. Τέλος, ερωτάται εάν έχει καταρτιστεί λίστα των φορέων που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και έχουν σκοπό την καταπολέμηση της διαφθοράς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ