ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΦΩΤΟ)

Με κάθε λαμπρότητα, παρουσία πολιτικών, θρησκευτικών και στρατιωτικών αρχών, αλλά και πλήθος κόσμου που κυριολεκτικά κατέκλυσε την πλατεία Νομαρχίας, η Λάρισα υποδέχτηκε την Πέμπτη απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου καθώς και Άγιο Μύρο από τον τάφο του Αγίου,

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAτα οποία κόμισε ως μόνιμη προσφορά προς το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου και την ενορία του Αγίου Νικολάου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιταλίας κ. Γεννάδιος.

«Κράτος και Εκκλησία σε πείσμα των διαφορετικών φωνών μπορούν να συνυπάρξουν, βοηθώντας σε δύσκολους καιρούς να μην αποδομηθεί ο κοινωνικός ιστός, εμπνέοντας και στηρίζοντας τους πιστούς», τόνισε σε σύντομη ομιλία του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, περιγράφοντας ένα σημαντικό όσο και ιστορικό γεγονός για την πόλη, ενώ παίρνοντας το λόγο ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε σε «ένα μοναδικό θησαυρό πίστεως που παραδίδεται στην πόλη».

Ακολούθησε λιτανεία του Ιερού Λειψάνου με κατεύθυνση τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου , όπου πραγματοποιήθηκε μέγας πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός, ενώ αύριο θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία και θα διαβασθεί ειδική ευχή για τους διαγωνιζόμενους μαθητές.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ