ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΒΟΛΟ

Για ακόμη μια χρονιά το Φεστιβάλ Αναιρέσεις της νεολαίας “Κομμουνιστική Απελευθέρωση” οργάνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θα διεξαχθεί στην πόλη του Βόλου στις 4/6 , Πολυτεχνείο Πεδίον του Άρεος και για δεύτερη φορά στην Λάρισα στις 3/6, Πλ. Λαμπρουλη στο Φρούριο.

Σε ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρονται τα εξής:

“Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση θα βάλει τα δυνατά της και φέτος για να σταθεί αντάξια στους καιρούς και να μπορέσει να συμβάλει στην ανυπόταχτη θεωρία και πολιτισμό.

Κόντρα στα ψευτοπρότυπα της εποχής παλεύουμε για έναν λαϊκό πολιτισμό, προσιτό σε όλους. Η προσπάθεια του φεστιβάλ αποτελεί συνέχεια της αυτοτελούς θεωρητικής και πολιτιστικής παρέμβασης της νΚΑ μέσω του περιοδικού και του camping ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ.

Με πολιτικές εκδηλώσεις και συζητήσεις που επιχειρούν να προσεγγίσουν κορυφαία ζητήματα της κοινωνικής και πολιτικής διαπάλης, όπως είναι το ζήτημα των νέων εργατικών και νεολαιίστικων αγώνων στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, το τεράστιο θέμα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης και η επανεξέταση των ιστορικών γεγονότων του Ελληνικού εμφυλίου 60 χρόνια από το ξέσπασμα του, είναι οι βασικές θεματικές πλευρές του κεντρικού πολιτικού προγράμματος του φετινού φεστιβάλ. Παράλληλα μια σειρά θεματικά εργαστήρια θα προσεγγίσουν ειδικές πλευρές που αφορούν τη ζωή της νεολαίας.

Το φεστιβάλ των Αναιρέσεων θα γίνει τη περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι «δανειστές» ΕΕ-ΔΝΤ επιχειρούν να επιβάλλουν νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Καλείται να συμβάλλει με το δικό του τρόπο στην αναγκαία συσπείρωση των εργαζομένων και της νεολαίας ώστε να παλέψουν για την ανατροπή των παλιών και νέων αντιλαϊκών πολιτικών, στην αναγκαία αντεπίθεση του μαζικού κινήματος, της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Θα αποτελέσει το φεστιβάλ της νεολαίας που αρνείται να γίνει χαμένη γενιά, όπως θέλει το σύστημα, αλλά μαθαίνει να αγωνίζεται, μαθαίνει να νικά.

Μουσικοί και συγκροτήματα θα συμβάλλουν και φέτος σε ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα, όπως οι Social Waste στην Λάρισα και ο Φοίβος Δεληβοριάς στον Βόλο μαζί με τοπικές και νέες μπάντες που θα εμπλουτίσουν το πρόγραμμα.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το τελικό πρόγραμμα τόσο για τις πολιτιστικές όσο και τις πολιτικές εκδηλώσεις. Μείνετε συντονισμένοι…”

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ