ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ ΡΙΟ Η ΛΑΡΙΣΑΙΑ ΑΛΤΡΙΑ ΧΑΪΔΩ – ΛΙΛΗ ΑΛΕΞΟΥΛΗ

Την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο εξασφάλισε η Χάιδω – Λίλη Αλεξούλη, με την επίδοση που πέτυχε σήμερα στο μήκος με 6,78μ.

Η Λαρισαία αθλήτρια στα Παπαφλέσσεια της Καλαμάτας «πέταξε» στα 6.78 σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ και πιάνοντας το όριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο που ήταν 6,70 μ.

Η Ελληνίδα αθλήτρια πήρε το εισιτήριο για το Ρίο, αλλά παράλληλα εξασφάλισε και τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Άμστερνταμ όπου το όριο ήταν 6,60 μ..

Με αυτή της την επίδοση, η Αλεξούλη ανέβηκε στην τέταρτη θέση όλων των εποχών, πίσω από την Νίκη Ξάνθου (7.03μ.), την Βούλα Τσιαμήτα (6.93μ.) και την Πηγή Δεβετζή (6.83μ.)

Επίσης, είναι τρίτη φέτος στην Ευρώπη, πίσω από την Σπάνοβιτς που έχει 6.95μ. και την Τουρκάλα Κάριν Μελίς Μέι που έχει πηδήξει 6.85μ.

Με την Αλεξούλη, τα μέλη του ελληνικού στίβου που έχουν τσεκάρει εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς έφτασαν τα 22, ενώ στο σύνολο είναι 82.

Η Χάιδω – Λίλη Αλεξούλη είναι κόρη του πρώην άσου της ΑΕΛ, Γιάννη Αλεξούλη ενώ στα πρώτα της βήματα στο στίβο προπονητής της ήταν ο Αμπελωνίτης Βασίλης Μπακιάρης, ο οποίος είχε προβλέψει ότι η νεαρή Λαρισαία αθλήτρια θα φτάσει πολύ ψηλά.

«Μεγάλη τιμή χαρά αλλά και ευλογία το ότι η κόρη μου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους πανευρωπαϊκούς και στους Ολυμπιακούς αγώνες», σημειώνει ο πατέρας της στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ενώ σε άλλη ανάρτηση για τον Β. Μπεκιάρη τονίζει:

«Πριν πολλά χρόνια ο Βασίλης ο Μπεκιάρης όταν την πρωτοείδε μου είχε πει ότι κάποια μέρα η Λίλη θα πάει ολυμπιάδα και δεν τον πίστεψα !!!!! Νομίζω του οφείλω μία συγνώμη και ένα μεγάλο ευχαριστώ για ότι έχει κάνει για το παιδί μου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ