ΝΤ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΣ: ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

“Αντιλαμβανόμαστε τη διατροφή ως ένα τεράστιας σημασίας ζήτημα για τη νέα γενιά. ο Δήμος Λαρισαίων οφείλει να συνεργαστεί με την Επιστημονική κοινότητα (στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας υπάρχει κορυφαίο Επιστημονικό δυναμικό) και να διασφαλίσει, όχι μόνο στο Μουσικό Σχολείο αλλά ΣΕ ΟΛΑ τα σχολεία του Δήμου

αφενός την ενημέρωση των γονιών και των μαθητών για μία σωστή διατροφολογία, άσκηση και ανάπτυξη αφετέρου, την ύπαρξη ποιοτικών προϊόντων στα κυλικεία και στην παροχή γευμάτων όπου γίνεται.  Δίνοντας έμφαση φυσικά και στα τοπικά μας προϊόντα και παραγωγούς”, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Νέας Λάρισας Ντ. Διαμάντος.

Στην ανακοίνωσή του τονίζει τα εξής:

“Στην αρμόδια Οικονομική Επιτροπή η οποία και τελικά εγκρίνει τον τρόπο και τους όρους εκτέλεσης της προμήθειας έτοιμων γευμάτων η ΔΑ το πέρασε ως ένα «διαδικαστικό θέμα».

Δυστυχώς, όταν παρατηρήσαμε και ζητήσαμε να συμπληρωθούν οι όροι στο πεδίο της «ποιότητας ειδών διατροφής» η προκήρυξη του διαγωνισμού με κάποια συγκεκριμένα σημεία, η ΔΑ το … «ξεπέταξε».

Υιοθετώντας μάλιστα την έκφραση «αφού αυτοί που τρώνε δεν διαμαρτύρονται άρα δεν χρειάζεται να συμπληρώσουμε τίποτα».

Παραγνωρίζοντας βέβαια αυτό που επιβεβαίωσαν σε ερώτησή μας ότι, οι όροι της διακήρυξης και ιδιαίτερα, η διαμόρφωση του καθημερινού μενού και η ποιότητα ειδών διατροφής ΔΕΝ έχουν την γνώση και έγκριση του Συλλόγου Γονέων και των μαθητών του Μουσικού Σχολείου αλλά, είναι μία καθαρά υπηρεσιακή φροντίδα.

Τι το «φοβερό» προτείναμε να συμπληρωθεί;

Απλά πράγματα.

Να συμπληρωθεί ρητά ότι «απαγορεύεται η χρήση μεταλλαγμένων προιόντων».

Το χρησιμοποιούμενο λάδι να είναι «έξτρα παρθένο ελαιόλαδο» και όχι απλά ελαιόλαδο.

Το σερβίρισμα του γεύματος να μη γίνεται σε «κανονικά πιάτα» (που μπορεί να ερμηνευθεί αυτό ως προς το μέγεθος μόνο) αλλά, ρητά «να απαγορευθεί η χρήση πλαστικών και χάρτινων πιάτων και άλλων σκευών» για το σερβίρισμα του φαγητού.

Στην προσφερόμενη «φέτα» να συμπληρωθούν συγκεκριμένες υψηλές προδιαγραφές (πχ στο γάλα και στα λιπαρά).

Αντιλαμβανόμαστε τη διατροφή ως ένα τεράστιας σημασίας ζήτημα για τη νέα γενιά.

Ένα ζήτημα που ο Δήμος Λαρισαίων οφείλει να συνεργαστεί με την Επιστημονική κοινότητα (στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας υπάρχει κορυφαίο Επιστημονικό δυναμικό) και να διασφαλίσει, όχι μόνο στο Μουσικό Σχολείο αλλά ΣΕ ΟΛΑ τα σχολεία του Δήμου αφενός την ενημέρωση των γονιών και των μαθητών για μία σωστή διατροφολογία, άσκηση και ανάπτυξη αφετέρου, την ύπαρξη ποιοτικών προιόντων στα κυλικεία και στην παροχή γευμάτων όπου γίνεται.

Δίνοντας έμφαση φυσικά και στα τοπικά μας προϊόντα και παραγωγούς.

Αποτελεί τεράστια υποκρισία για τη ΔΑ από τη μία να διαρρηγνύει τα ιμάτιά της για την TTIP και από την άλλη να αντιμετωπίζει ευκαιριακά, αδιάφορα  και χωρίς διασφαλίσεις απέναντι στην υποβάθμιση της ποιότητας και στην πιθανή εξυπηρέτηση της κερδοσκοπίας την διατροφή των νέων παιδιών”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ