Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Ανακοίνωση της παράταξης “Παρεμβάσεις –Συνεργαζόμενοι” για τις αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα των Γυμνασίων

Μετά τις τελευταίες αποφάσεις του Υπουργού Παιδείας για τις αλλαγές στο Ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνασίου που πήραν και ΦΕΚ, το επικοινωνιακό σόου που έχει στηθεί από το Υπουργείο προκειμένου να παράσχει το αναγκαίο προκάλυμμα για τις περικοπές διδακτικών ωρών στο Γυμνάσιο ολοκληρώνεται.

Εννέα  διδακτικές ώρες από το ωρολόγιο πρόγραμμα εξαφανίζονται. Στόχος προφανής, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών αλλά και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και  όχι η «ελάφρυνση» των μαθητών, αλλά από τις  περικοπές ωρών από τα  διάφορα μαθήματα  να «περισσέψουν» οι εκπαιδευτικοί και να μη χρειαστούν αναπληρωτές. Όλα αυτά φυσικά  επενδυμένα με μεγαλόπνοους παιδαγωγικούς σχεδιασμούς.

Η συνεχιζόμενη ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας και η αντιμετώπισή μας από τον εκάστοτε Υπουργό ως αναλώσιμων και αριθμών  και όχι ως παιδαγωγών που επιτελούν ένα δύσκολο έργο μας αφορά όλους. Τα τεράστια κενά που θα δημιουργηθούν το Σεπτέμβριο λόγω των μηδαμινών διορισμών και των περιορισμένων κονδυλίων για την εκπαίδευση και με βάση τις τελευταίες εξαγγελίες του Υπουργού  δημιουργούν εκπαιδευτικούς    «λάστιχο».

Το να μετατρέπεται όμως ο εκπαιδευτικός σε λάστιχο για να καλύπτει κατακερματισμένα κενά 1 ή 2 ωρών σε 3, 4 ή και περισσότερα σχολεία, καλύπτοντας παράλληλα σειρά διοικητικών, υποστηρικτικών, ακόμα και ανθρωπιστικών υπηρεσιών, απλά επιτείνει τη διάλυση τόσο του ίδιου του εκπαιδευτικού όσο και της εκπαιδευτικής διαδικασίας και του Δημόσιου σχολείου.

Τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2016  στις 1.30 μ.μ γίνεται το προγραμματισμένο Δ.Σ της ΕΛΜΕ. Καλούμε  όχι μόνο τους συναδέλφους των άμεσα θιγομένων ειδικοτήτων , αλλά και κάθε εκπαιδευτικό που αγωνιά για τη Δημόσια Εκπαίδευση και τις εργασιακές μας σχέσεις σε μαζική παρουσία τη Δευτέρα στα γραφεία της ΕΛΜΕ Λαπηθών 6.

Να μετατρέψουμε το .Δ.Σ σε ζωντανή αμεσοδημοκρατική διαδικασία.  Ζητάμε ταυτόχρονα από το Δ.Σ της ΟΛΜΕ να προκηρύξει κύκλο Γενικών Συνελεύσεων με Γ.Σ Προέδρων για την ανατροπή των αντεργατικών ρυθμίσεων. Ο αγώνας στα χέρια των συναδέλφων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ