ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

“Με τις αλλαγές στο Γυμνάσιο που προωθούνται η κυβέρνηση επιχειρεί  να εξαφανίσει όπως – όπως, τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν, την ώρα που η μείωση των ωρών του ωρολόγιου προγράμματος, η αφαίρεση των ωρών των υπευθύνων των εργαστηρίων, η διεύρυνση των αναθέσεων, αλλά και η συγχώνευση των ειδικοτήτων σε τομείς της Β΄ τάξης των ΕΠΑΛ,

OLYMPUS DIGITAL CAMERAεπί της ουσίας θα οδηγήσει σε απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών τη νέα σχολική χρονιά και ταυτόχρονα θα δημιουργήσει πολύ σοβαρό πρόβλημα σε χιλιάδες συναδέλφους, που διδάσκουν ως δεύτερη και τρίτη ανάθεση τα σχετικά μαθήματα, αλλά και αυτούς που θα βγουν υπεράριθμοι και θα αναγκαστούν να γυρίζουν, σε ακόμη περισσότερα σχολεία την επόμενη χρονιά, για συμπλήρωση ωραρίου».

Αυτά τονίστηκαν μεταξύ άλλων την Πέμπτη από εκπροσώπους της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας, στο πλαίσιο σχετικής παράστασης διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, με αφορμή τις πρόσφατες αλλαγές στο Γυμνάσιο  και σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης γενικότερα, καθώς και στο θέμα που προέκυψε για τους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ15 και ΠΕ04, οι οποίοι θίγονται άμεσα από την πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Παιδείας.

Ανάστατοι οι εκπαιδευτικοί, σε συνάντησή τους με την Περιφερειακή Διευθύντρια Ελένη Αναστασοπούλου έκαναν λόγο για «τσαλάκωμα του προγράμματος και υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης», ενώ η κ. Αναστασοπούλου σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της κινητοποίησης, υποστήριξε πως «οι αναθέσεις στη Θεσσαλία δεν δείχνουν πρόβλημα, όταν μάλιστα πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι να μην φύγει κανείς και να γίνει αξιοποίηση του προσωπικού».

«Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών θα προωθηθούν στο αρμόδιο υπουργείο Παιδείας», κατέληξε η κ. Αναστασοπούλου, την ώρα που στην είσοδο της ΠΔΕ οι εκπαιδευτικοί προχωρούσαν σε συγκέντρωση υπογραφών για το θέμα των υπεράριθμων, καλώντας ταυτόχρονα τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΔΕ « να μην συναινέσουν στην κατακρεούργηση των δικαιωμάτων τους αλλά και να εκφράσουν δημόσια τη διαφωνία τους».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ