ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΟΣΠΡΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Σε συνάντηση της διαχειριστικής και των μελών της ομάδας παραγωγών οσπρίων συζητήθηκε το πως πήγε ο σχεδιασμός της φετινής χρονιάς όσο αφορά την καλλιέργεια, τις ποικιλίες που πρότεινε η διαχειριστική και αυτές που επέλεξαν οι παραγωγοί.

OSPRIA2Δόθηκαν στοιχεία για το πως πρέπει να γίνονται οι φροντίδες και οι παρεμβάσεις για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στη ποιότητα και στην παραγωγή.

Όσον αφορά τα μέλη που επέλεξαν την συμβολαιακή μέθοδο, για την φετινή χρονιά, κατέθεσαν και συζητήθηκε με τους παραγωγούς ο τρόπος και η εξέλιξη αυτής της επιλογής. Όπως φάνηκε από τη συζήτηση και την πρακτική των πραγμάτων η συμβολαιάκη πρακτική θα είναι η πρώτη επιλογή της ομάδας.

Σε αυτήν την δύσκολη περίοδο που η αγροτική παραγωγή βρίσκεται σε κρίση η οργάνωση των παραγωγών είναι η μοναδική διέξοδος για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Η συγκέντρωση των στρεμμάτων φέτος ήταν περίπου 10.000 στρέμματα σε καλλιέργεια  φακής, ρεβιθιού, φασολιού κ.α.

Η φετινή χρονιά ήταν αρκετά καλή για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τις ποσοτικές στρεμματικές αποδόσεις. Η απόφαση της διαχειριστικής και του συνεταιρισμού για τη νέα χρονιά είναι να καλέσει και άλλους παραγωγούς να ενταχθούν στην ομάδα οσπρίων του Α.Σ. Λαρισαίων Αγροτών καθώς επίσης και να παρθούν πρωτοβουλίες για επισκέψεις και συναντήσεις στους αγρότες, σε χώρους όπου θα συγκεντρωθούν για ενημέρωση.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

ΝΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΣ

ΚΟΡΕΟΥΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ