ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΩΝ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ!

Απόλυτη κυρίαρχος των αιθέρων στην Ευρώπη η Κατερίνα Στεφανίδη φρόντισε να πιστοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τη θαυμάσια φόρμα στην οποία βρίσκεται πανηγυρίζοντας  το πρώτο χρυσό μετάλλιο της καριέρας της και στέλνοντας μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

stefan1Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια «τρέλανε κόσμο» στο Άμστερνταμ, ανεβαίνοντας στο  πρώτο σκαλί του βάθρου με 4.81μ. επίδοση που αποτελεί ρεκόρ αγώνων, με τη  θρυλική Γελένα Ισιμπάγεβα να κατέχει το προηγούμενο ρεκόρ με 4,80μ. επίδοση από 2006.

Μετά τα ασημένια μετάλλια στο ευρωπαϊκό της Ζυρίχης το 2014 και στο κλειστό της Πράγας το 2015 και το χάλκινο στο Παγκόσμιο κλειστού, φέτος στο Πόρτλαντ, η Κατερίνα Στεφανίδη προσπάθησε να συντρίψει το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ που είναι στα 4.86μ., αλλά απέτυχε να ξεπεράσει τα 4.94μ. Η Στεφανίδη ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4,55 μ., συνέχισε στα 4,65 μ. και έπειτα ξεπέρασε τα 4,70 μέτρα, όλα τα ύψη με την πρώτη!

Εξάλλου θαυμάσια εμφάνιση πραγματοποίησε και η  Νικόλ Κυριακοπούλου, τερματίζοντας στην 4η θέση. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του επί κοντώ πέρασε με την δεύτερη προσπάθεια τα 4.35 και 4.45, ενώ χρειάστηκε ένα άλμα για να περάσει τα 4.55μ. Η πορεία της σταμάτησε στα 4.65μ.

Ε.Π.

ΦΩΤΟ: Reuters/Michael Kooren

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ