Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΑΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΡΙΖΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

«Δυστυχώς, πρόκειται για μια ακόμη μεγάλη χαμένη ευκαιρία. Μια Κυβέρνηση της Αριστεράς με τα πολιτικά χαρακτηριστικά που έχει, χωρίς τα βαρίδια που έχουν τα υπόλοιπα κόμματα στις μεγάλες περιφέρειες, είχε και απεμπόλησε δυστυχώς την πολύ μεγάλη ιστορική ευκαιρία να μεταρρυθμίσει το εκλογικό σύστημα της χώρας και τον εκλογικό νόμο

με τρόπο ριζικό και ριζοσπαστικό, έτσι ώστε να επιτρέψει τη ριζική ανανέωση του πολιτικού συστήματος και του ήθους το οποίο το χαρακτηρίζει στη διάρκεια της Μεταπολίτευσης. Όμως, πρυτάνευσε η μικροπολιτική και οι προσπάθειες συμμαχίας με λαϊκιστικά μορφώματα τα οποία σπεύδουν για τελείως δικούς τους λόγους και βραχεία συμφέροντα να συμμαχήσουν με την κυβέρνηση»,τόνισε ο βουλευτής Λάρισας με το Ποτάμι, κ. Κώστας Μπαργιώταςμιλώντας ως ειδικός αγορητήςστην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση επί τωνάρθρων του νομοσχεδίου για το νέοεκλογικό νόμο.

Επεσήμανε, επίσης, ότι είναι απαραίτητο το σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών αν θέλουμε μια πραγματική μεταρρύθμιση, «χωρίς το σπάσιμο των περιφερειών, τον πόλεμο της διαπλοκής, της σταυροθηρίας και τον εκλογικό μηχανισμό που ξέρουμε πολύ καλά όλοι πώς δουλεύουν σε αυτήν τη χώρα και τι ακριβώς παράγουν, καμία μεταρρύθμιση στο εκλογικό σύστημα της χώρας, καμία ανανέωση στο πολιτικό της προσωπικό δεν πρόκειται να υπάρξει. Δυστυχώς, όμως,  αυτός ο νόμος είναι ακριβώς στα ίδια πατήματα μιας Μεταπολίτευσης, η οποία έχει ξεχάσει ότι το διακύβευμα είναι το συμφέρον της πατρίδας και το μακροχρόνιο συμφέρον των πολιτών και όχι η διελκυστίνδα μεταξύ των κομμάτων και το μικροκομματικό συμφέρον». Κλείνοντας, τόνισε ότι το Ποτάμι κατέθεσεπρόταση συγκεκριμένη για ένα ριζοσπαστικά διαφορετικό εκλογικό σύστημα και εκλογικό νόμο, ο οποίος έχει τα χαρακτηριστικά της αναλογικότητας, προβλέπει και βοηθάστη δημιουργία σταθερών κυβερνήσεων και ταυτόχρονα χτυπά τη διαπλοκή των μεγάλων περιφερειών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ