ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟΚΑΜΠΟ ΑΠΟ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ “ΣΩΣΤΙΚΗΣ” ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑΣ

Συναγερμός σήμανε αργά χθες βράδυ στο λιμενικό σταθμό Αγιοκάμπου, μετά από ειδοποίηση πολίτη που λίγο νωρίτερα ενημέρωσε το Λιμεναρχείο Βόλου πως παρατηρήθηκε η χρήση φωτοβολίδας κόκκινου χρώματος στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.

Πλωτό σκάφος, τρία αλιευτικά καθώς και όχημα «χτένισαν» κυριολεκτικά την περιοχή χωρίς να εντοπίσουν το παραμικρό, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να τερματισθεί τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με τον ανθυποπλοίαρχο του Λιμενικού Σταθμού Αγιοκάμπου Ανδρέα Λουλούδη, με τον οποίο επικοινώνησε το paidis.com, το περιστατικό δεν θεωρείται ασυνήθιστο καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που πολίτες παραβλέπουν, ενώ όπως υπογραμμίστηκε χαρακτηριστικά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έγινε κακή χρήση σωστικών μέσων από  ερασιτέχνη ψαρά, καθώς δεν εντοπίστηκε καν κάποιο σκάφος στη ευρύτερη περιοχή.

«Βέβαια η υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να ανταποκριθεί άμεσα, κάτι που έγινε χωρίς ευτυχώς να υπάρξει το παραμικρό εύρημα», κατέληξε ο ανθυποπλοίαρχος.

Εξάλλου όπως προέκυψε από την επικοινωνία της σελίδας με έμπειρους ψαράδες της περιοχής, συχνά πολίτες μπερδεύουν τη χρήση των βεγγαλικών χειρός ερυθρού χρώματος που χρησιμοποιούνται ως σωστικό μέσο, με βεγγαλικά που χρησιμοποιούν τους καλοκαιρινούς μήνες τα beach bar της περιοχής, με αποτέλεσμα να κινητοποιείται ο Λ.Σ του Αγιοκάμπου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ